LFF smūgiuoja: dėl R.Karpavičiaus kaltinimų – į prokuratūrą

Portalo lrytas.lt FK „Sąjūdžio“ komanda praminta iniciatyvinė grupė, nusprendusi versti Julių Kvedarą, sulaukė atsakė. Praėjusią savaitę per spaudos konferenciją vienas „Sąjūdžio“ vedlių Raimondas Karpavičius pareiškė, kad vos tik pradėjus judinti Lietuvos futbolo vandenis, prie kai kurių jo šalininkų namiškių durų buvo rasti balandžiai nusuktomis galvomis.

R.Karpavičius teigė, kad sulaukė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karpavičius teigė, kad sulaukė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 4:08 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 5:24 AM

„Vos pradėjus kalbas su apskričių federacijų vadovais iškart lauke pasirodė Kauno Daktarų, Kamuolinių gaujų atstovai. Sunku juos visus identifikuoti, nes vienas jų prisistatė J.Kvedaro žentu. Jis teigė, kad dengia visą Lietuvos futbolo teritoriją, o „bachūras“ J.Kvedaras – jų globotinis. Tai  pasakyta beveik pažodžiui“, – pasakojo R.Karpavičius.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) antradienį paskelbė, kad dėl kaltinimų kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Pateikiame LFF pranešimą.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Raimondo Karpavičiaus viešai paskelbtų teiginių apie galimai padarytas nusikalstamas veikas prieš futbolo bendruomenės atstovus bei nustatyti jas vykdžiusius asmenis.   Š.m.  gruodžio 9 d. vykusios spaudos konferencijos metu, iniciatyvinės grupės „Futbolo sąjūdis“ įgaliojimus turintis R. Karpavičius, tarp kitų aplinkybių  nurodė,  kad grupės atstovams pradėjus kalbėtis su futbolo bendruomene apskrityse buvo grasinama iš LFF prezidento aplinkos, prie kalbančių asmenų namų paliekant tai pagrindžiančius daiktinius įrodymus.   LFF prašyme prokuratūrai pažymima, jog R. Karpavičius galimai padarytas nusikalstamas veikas nedviprasmiškai sieja su LFF prezidentu Juliumi Kvedaru, pačia federacija ir visa Lietuvos futbolo bendruomene, tuo darydamas didžiulę žalą Lietuvos futbolo federacijos, jos vadovo ir visos šalies futbolo reputacijai.   Todėl teigtina, jog ikiteisminis tyrimas turi būti atliktas dar ir dėl to, jog vadovaujantis LR BPK 1 str. 1 d. nuostatomis, „baudžiamojo proceso paskirtis yra ginant žmogaus ir piliečio teises bei laisves, visuomenės ir valstybės interesus greitai, išsamiai atskleisti nusikalstamas veikas ir tinkamai pritaikyti įstatymą, kad nusikalstamą veiką padaręs asmuo būtų teisingai nubaustas ir niekas nekaltas nebūtų nuteistas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.