Antanui Guogai ir liberalams – galingas LFF antausis

Lietuvos futbolo federacija (LFF) kurį laiką tylėjo, kai buvo plakama kritikų, tačiau dabar atkuto. LFF jau paskelbė, kad kreipėsi į prokuratūrą dėl futbolo valdžią pakeisti užsimojusio Raimondo Karpavičiaus pasakojimų apie mafiją ir grasinimus jo komandos nariams.

LFF pranešime kirto A.Guogai.<br>T.Bauro nuotr.
LFF pranešime kirto A.Guogai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2015, 11:13 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 3:15 AM

Trečiadienį LFF kirto ir Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijai, o labiausiai – Antanui Guogai.

Lrytas.lt pateikia netaisytą LFF pranešimą. Tiesa, jame LFF nenurodė A.Guogos vardo, tačiau nuoroda – aiški.

Reaguodama į gruodžio 15 d. Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos išplatintą pranešimą spaudai, kuriame siūloma stabdyti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) finansavimą iš valstybės lėšų, LFF pažymi, kad iš valstybės biudžeto šiais metais yra gavusi 148 tūkstančių 112 eurų tikslinį finansavimą jaunimo rinktinėms.

Palyginimui, vien tik per šiuos metus, LFF iš savo lėšų projektui „Užauginkime Lietuvai Ronaldo“, kuris skirtas darželinukų ir pradinių klasių moksleivių sportiniam ugdymui, išleido 196 tūkstančius 422 eurų.

Visgi, LFF nuomone, visuomenę ir sporto bendruomenę pirmiausia turėtų jaudinti ne tuščias politikavimas, o realus politikų indėlis įgyvendinant LR Seimo priimtą „2011-2020 m. valstybinės sporto plėtros strategiją“, infrastruktūros vystymą bei skiriant deramą finansavimą sveikatingumui ir sportui.

O „susirūpinusiems“ valstybės finansavimo nutraukimu liberalams visų pirma vertėtų pasidomėti partijos gretose esančio profesionalaus pokerio žaidėjo-europarlamentaro reputacija ir lažybų verslo niuansais, kurie kelia pagrįstą sporto bendruomenės pasipiktinimą ir vis dažniau atsiduria teisėsaugos akiratyje kaip sudėtinė sutartinių varžybų organizavimo veikla.

LFF viliasi, kad ne vien liberalų, bet ir visų Lietuvos sporto ateičiai neabejingų Seimo narių dėmesys bus sutelktas į sutartų varžybų užkardymo ir kriminalinės žvalgybos įstatymų priėmimą, kuris taptų ne tik sporto ateities užtikrinimu, bet ir reikšmingu žingsniu sporto dekriminalizavimo link.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.