Seppui Blatteriui ir Micheliui Platini – galingi smūgiai

FIFA prezidentas Seppas Blatteris ir UEFA vadovas Michelis Platini sulaukė rimtų smūgių – jie abu 8 metams nušalinti nuo bet kokios su futbolu susijusios veiklos.

S.Blatteris ir M.Platini išmesti iš futbolo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Blatteris ir M.Platini išmesti iš futbolo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2015, 9:50 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 5:44 AM

Draudimas įsigalioja nedelsiant, o jis skirtas už etikos pažeidimus. Tiesa, abu vyrai gali pateikti apeliaciją ir jau žinoma, kad buvęs FIFA vadovas pasinaudos šia galimybe. Sprendimą priėmė FIFA Drausmės komisija.

„Aš kreipsiuosi į Lozanoje esantį sporto arbitražą, kad toks sprendimas būtų panaikintas“, – pranešė S.Blatteris.  Jis taip pat atsiprašė visų FIFA atstovų už tai, kad tapo mušama bokso kriauše.

„Noriu atsiprašyti. Visų FIFA atstovų. Atsiprašyti, kad tapau bokso kriauše, kurią visi muša ir imasi tam tikrų sankcijų šiame ne itin žmogiškųjų savybių pasaulyje. Man atrodė, kad viską ir visiems paaiškinau dėl istorijos su pinigais ir M.Platini, tačiau, galvoju, kad esu per didelis optimistas. Gėda, kad Drausmės komisija nežiūri į įrodymus, o tik „darbuojasi“ per žiniasklaidą. Keista, kai apie 8 metų diskvalifikaciją sužinai ne iš Etikos ar Drausmės komisijų, o iš žurnalistų“, – aiškino 79-erių buvęs FIFA vadovas.

Be skirtų „metų“, abiems futbolo vadovams teks sumokėti ir baudas – S.Blatteriui skirta 37,1 tūkst. eurų nuobauda, o M.Platini – 74,2 tūkst. eurų.

S.Blatteriui tai reiškia eros pabaigą – nors jau anksčiau buvo aišku, kad jis nebevadovaus FIFA organizacijai, tačiau 79-erių šveicaras vis kalbėjo, kad jis nėra kaltas dėl organizacijos korupcijos skandalo. Pirmadienį jis žadėjo surengti spaudos konferenciją, kurioje norėjo papasakoti apie savo nekaltumą ir norą dirbti futbolo labui. Tad dabar jau aišku, kad per kitąmet vasario 26 dieną vyksiančius rinkimus S.Blatterio pavardės tarp kandidatų nebus.

Tuo tarpu 60-metis M.Platini tikėjosi tapti naujuoju FIFA prezidentu, tačiau šių ketinimų turės atsisakyti – neteks darbo jis ir Europos futbolo federacijų asociacijoje (UEFA).

8 metų nušalinimai abiems futbolo valdininkams skirti už tai, kad S.Blatterio nurodymu M.Platini buvo pervesti 2 mln. Šveicarijos frankų už neva atliktus darbus. Sutartis tarp tuometinio FIFA vadovo ir UEFA prezidento M.Platini neva buvo tik žodinė, tačiau FIFA drausmės komisija šios sutarties nepatvirtino ir davė suprasti, kad šie pinigai yra laikomi kyšiu. 2 mln. buvo pervesti 1999 metų rugpjūčio 25 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.