„Manchester City“ patvirtino – P.Guardiola bus ekipos treneriu

Änglijos klubas „Manchester City“ patvirtino, kad vasarą ekipą paliks Manuelis Pelegrini, o jo vietą užims Miuncheno „Bayren“ klubo treneris Pepe Guardiola.

Pepe Guardiola<br>AFP nuotr.
Pepe Guardiola<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 2:18 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 2:41 PM

Nors Čilės treneris Mančesterio miesto klubą pagal kontraktą turėjo į priekį vesti iki 2017-ųjų vasaros, jis sutiko pasitraukti metais anksčiau.

Vos tik buvo gautas čiliečio patvirtinimas, kad jis nebus treneriu, „Manchester City“ suskubo pranešti, kas  buvo futbolo užkulisiuose kalbama jau senokai – prie vairo stos P.Guardiola.

62-jų metų Manuelis Pellegrini „Manchester City“ klube dirba nuo 2013-ųjų birželio ir tapo pirmuoju čiliečiu, kuriam pavyko treniruoti Anglijos elito klubą. Jam treniruojant „Manchester City“ komanda 2014 metais tapo šalies čempione bei iškovojo taurę, o po metų tenkinosi Anglijos pirmenybių sidabru. 

Čiliečiui dirbant su klubu „Manchester City“ futbolininkai laimėjo net 64-erias rungtynes iš 99-erių. Geriau debiutuoti Anglijos futbolo elite sekėsi tik portugalui Jose Mourinho, kuris laimėjo 73-is susitikimus iš 99-ių. 

Šiuo metu po 23-jų turų „Manchester City“ klubas užima antrą vietą ir, surinkęs 44 taškus, tik 3 taškais atsilieka nuo pirmaujančios „Leicester City“ vienuolikės bei pateko į Anglijos lygos taurės  turnyro finalą. 

Tolesnė čiliečio karjeros stotelė neaiški. P.Guardiola savo ruožtu su Mančesterio komanda pasirašė trejų metų sutartį, įsigaliosiančią šią vasarą.

P.Guardiolos rezultatai yra įspūdingi. Su „Barcelona“ klubu jis triskart triumfavo „La Ligoje“, dukart – UEFA Čempionų lygoje, laimėjo dvi Ispanijos Karaliaus taures bei tris šalies Supertaures. 

Dabar treniruojamą „Bayern“ jam pavyko du kartus nuvesti iki Vokietijos čempionato aukso bei kartą iškovoti šalies taurę, tačiau bavarai iš Čempionų lygos abu sezonus pasitraukė pusfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.