Futbolininkų turgus: vieni rinkosi pinigus, kiti – perspektyvą

Europos futbole baigėsi žaidėjų perėjimų iš klubo į klubą „langas“. Pateikiame vienuolika labiausiai intriguojančių transferų.

Alexandre'as Pato.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Alexandre'as Pato.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Stephanas El Shaarawy.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Stephanas El Shaarawy.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Seydou Doumbia.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Seydou Doumbia.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gervinho.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gervinho.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ramiresas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ramiresas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Emmanuelis Emenike.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Emmanuelis Emenike.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Mohamedas Elneny.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Mohamedas Elneny.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jonjo Shelvey.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jonjo Shelvey.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Serdaras Tasci (dešinėje).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Serdaras Tasci (dešinėje).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Baye Oumaras Niasse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Baye Oumaras Niasse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Denisas Čeryševas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Denisas Čeryševas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 3:02 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:42 AM

Alexandre'as Pato (iš San Paulo „Corinthians“ (Brazilija) į Londono „Chelsea“; nuoma)

26-erių brazilas puolėjas gavo dar vieną šansą įsitvirtinti kaip tikra, o ne potenciali žvaigždė Europos futbole. Po karjeros Milano „Inter“ ir „Milan“ ekipose trejus metus praleidusio tėvynėje A.Pato gerbėjams lieka tikėtis, kad traumos netrukdys pasiekti kažkada demonstruotą lygį.

Stephanas El Shaarawy (iš „Milan“ į „Roma“, nuoma)

Vienas ryškiausių šiuolaikinio Italijos futbolo talentas yra panašioje į A.Pato situacijoje. Karjeros pradžioje blykstelėjęs „Milan“ klube paskui jis dėl traumų sulėtino apsukas. Pasirodymo „Monaco“ klube negalima vadinti sėkmingu, todėl Romoje 23-ejų talentui bus progą įrodyti, kad jis vertas svarbaus vaidmens Italijos rinktinės puolime.

Seydou Doumbia (iš „Roma“ į „Newcastle United“, nuoma)

Dramblio Kaulo Kranto rinktinės 28-erių puolėjas eilinį kartą išnuomotas. „Newcastle United“ balansuoja ties iškritimo riba Anglijos pirmenybėse, bet sudėtis yra pakankamai gerai subalansuota, o S.Doumbiai turėtų tikti angliško futbolo stilius. Klausimas, ar Niukaslo ekipoje jam pavyks nukonkuruoti senegalietį Papissą Cisse ir serbą Aleksandarą Mitrovičių.

Gervinho (iš „Roma“ į Čingdao „Hebei China Fortune“ (Kinija); perėjimo kaina – 18 mln. eurų)

Dar vienas Dramblio Kaulo Kranto atstovas Europoje žaidė nuo 2005-ųjų. Bet pastaraisiais metai Kinijos klubai ėmė taškytis pasakiškais pinigais. Anksčiau ten iš Europos keldavosi tik absoliutūs veteranai, norėdavę gerai uždirbti prieš pensiją. 28-erių puolėjas irgi neatsispyrė 8 mln. eurų per sezoną pasiūlymui, o „Roma“ gavo 18 mln. eurų už futbolininką, jau kurį laiką norėjusį pereiti į čempionatą, kuriame galima daug uždirbti net žaidžiant viena koja.

Ramiresas (iš „Chelsea“ į „Jiangsu Suning“ (Kinija); perėjimo kaina – 26 mln. eurų)

Gervinho keliu pasuko ir jo bendraamžis saugas iš Brazilijos. Londone Ramiresas netapo šimtaprocenčiu pagrindinės sudėties žaidėju. Gal būtent dėl to, nors per penkerius metus su „Chelsea“ ir laimėjęs visus įmanomus klubų futbolo titulus, brazilas pasuko į Aziją, kur gaus tikrai solidžią algą vien už vardą ir ligšiolinius pasiekimus.

Mohamedas Elneny (iš „Basel“ į Londono „Arsenal“; perėjimo kaina – 10 mln. eurų)

23-ejų egiptietis praėjusį sezoną buvo tapęs ryškiausia Šveicarijos klubo žvaigžde. Koks vaidmuo jam teks Anglijos ekipoje – kol kas mįslė, bet Arsene'as Wengeras tikrai pailgino savo atsarginių suolą saugu, galinčiu bet kada pakeisti reguliariai traumas patiriančius pagrindinius žaidėjus.

Emmanuelis Emenike (iš Stambulo „Fenerbahce“ į Londono „West Ham United“; nuoma)

28-erių nigeriečiui ir antruoju mėginimu nepavyko sužibėti Turkijoje. Praėjusią vasarą „Fenerbahce“ puolėją paskolino Abu Dabio „Al Ain“ klubui, o dabar E.Emenike bandys laimę Anglijos lygoje. Jei jam seksis, „West Ham“ įsipareigojo perpirkti žaidėją iš turkų už 10 mln. svarų.

Jonjo Shelvey (iš „Swansea City“ į „Newcasle United“; perėjimo kaina – 26 mln. eurų)

Dar vienas Niukaslo klubo pirkinys. 23-ejų saugas aikštės viduryje gali sudaryti puikų duetą su Jacku Colbacku. Nepaisant jo pozicijai jauno amžiaus, J.Shelvey atsineša septynerių metų patirtį Anglijos čempionate.

Serdaras Tasci (iš Maskvos „Spartak“ į Miuncheno „Bayern“; nuoma)

Tik šį sezoną sugebėjęs įsitvirtinti „Spartak“ pagrinde, 28-rių turkų kilmės vokietis pateko į vieną stipriausių pasaulio klubų. S.Tasci per pusmečio nuomą dažniausiai sėdės ant „Bayern“ suolo, bet jei gerai užsirekomenduos eidamas į aikštę po keitimo, Miuncheno superklubas turi galimybę perpirkti futbolininko kontraktą.

Denisas Čeryševas (iš Madrido „Real“ į „Valencia“; nuoma)

25-erių saugą „Real“ kol kas paleido pusei sezono, suteikdamas rusui dar vieną šansą parodyti, kad užaugo iki visaverčio Madrido klubo žaidėjo. Bet turint galvoje visą „real“ žvaigždyną, sunkiai tikėtina, kad D.Čeryševas ten bus reikalingas.

Baye Oumaras Niasse (iš Maskvos „Lokomotiv“ į Liverpulio „Everton“; perėjimo kaina – 17,7 mln. eurų)

Rusijos klubas prarado vieną savo lyderių, bet gerai uždirbo pardavęs senegalietį. 25-erių puolėjas su „Everton“ pasirašė kontraktą iki 2020-ųjų, bet dar neaišku, ar jis iškart prasimuš į pagrindinę sudėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.