Artūras Rimkevičius įsitikinęs – Kauno „Stumbras“ parodys ragus

Futbolininkas Artūras Rimkevičius per praėjusio sezono pertrauką svarstė, kam dar nespėjo įmušti įvarčio. 32 metų kaunietis kėlė grėsmę visiems varžovams ir Lietuvos A lygos čempionatą baigė su 20 įvarčių, rezultatyviausiųjų sąraše pasidalijęs 3–ąja vieta.

Praėjusį sezoną A.Rimkevičius įmušė 20 įvarčių. Kaip dažnai sako energingasis „Stumbro“ puolėjas, jam smagu atakuoti vartus.
Praėjusį sezoną A.Rimkevičius įmušė 20 įvarčių. Kaip dažnai sako energingasis „Stumbro“ puolėjas, jam smagu atakuoti vartus.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

Mar 21, 2016, 4:57 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 1:40 AM

Mušti įvarčius A.Rimkevičius nusiteikęs ir šiemet, bet šįkart taip sėkmingai pradėti sezono jam nepavyko. Kauno „Stumbro“ puolėjas A lygos startą stebi iš šalies, nes negali rungtyniauti dėl traumos.

„Trauma – dar iš praėjusio sezono, kai čempionatą baigiau sukandęs dantis. Man beveik nuplyšo meniskas, tad sužaisti iki pabaigos dar pavyko, o po sezono atliko operaciją. Tai – lengva trauma, bet dabar reikia sustiprinti savo raumenyną“, – sakė A.Rimkevičius.

Jau antrą sezoną sportininkas negalėjo kartu su komanda ruoštis rungtynėms.

O vieno komandos lyderių pagalbos tikrai trūko. „Stumbras“ A lygos kovas pradėjo pralaimėjimu 0:2 Klaipėdos „Atlanto“ komandai. Tuomet ekipa 3:6 nusileido Vilniaus „Žalgiriui“ ir ketvirtadienį 2:3 pralaimėjo „Trakų“ komandai.

Nepabūgo nesėkmių

Per septynis pasirengimo sezonui mačus nė karto nepralaimėjęs „Stumbras“ šįkart startavo itin nesėkmingai, bet A.Rimkevičius to nesureikšmina. Pergalės turėtų ateiti, kai komanda žais ne su čempionato favoritais.

„Nepasisekė burtai, nes pradžioje teko žaisti su pirmojo trejeto komandomis. Bet viskas bus gerai, tiesiog reikia laukti pirmųjų taškų“, – teigė A.Rimkevičius.

2012 metų rezultatyviausią Lietuvos futbolo A lygos žaidėją ir šįkart mėgino nuvilioti kitos komandos. Rekordinius 35 įvarčius užfiksavęs puolėjas, kaip įprasta, sulaukė kvietimų iš egzotinių šalių. Brunėjaus čempionate rungtyniavusį žaidėją mėgino pervilioti ir „Stumbro“ konkurentai A lygoje.

„Buvau patyręs traumą ir nesvarsčiau kitų variantų. Tiesą sakant, jau nelabai ir norisi keliauti. Žaidžiu Kaune ir esu tuo patenkintas“, – sakė kaunietis.

Patinka mušti įvarčius

A.Rimkevičius su „Laikinąja sostine“ kalbėjo apie A lygos čempionatą, „Stumbrą“ ir asmeninius planus aikštėje.

– Praėjusį sezoną „Stumbro“ komandos priekyje buvote vienišius. Ar dabar turėsite daugiau pagalbos?

– Nebuvo tinkamo antrojo puolėjo, kuris galėtų pavaduoti. Šiemet turėtų pasižymėti Lukas Baranauskas. Tai įdomus jaunas vaikinas. Man patinka, kaip jis dirba ir atiduoda visą save aikštėje. Tikras kovotojas. Tikiuosi, kad jis puolimui suteiks gyvumo. Turėtume mušti įvarčius su L.Baranausku.

– Praėjusį sezoną įmušėte 20 įvarčių ir pasidalijote trečiąją vietą su Aleksandru Paniukovu. Kiek dar laiko pasiryžęs taip rezultatyviai atakuoti varžovų vartus?

– Man patinka mušti įvarčius, bet labai gaila, kad ir vėl praleidau pasirengimą sezonui. Kaip ir pernai. Tuomet sužaidžiau keletą mačų ir teko vėl praleisti. O dabar toks startas... Gerai, kad turėsime pertrauką. Tuomet sustiprėsiu ir tikiuosi, kad vėl pradėsiu mušti įvarčius.

Man smagu kamuolį pasiųsti į vartus, bet labiausiai norėčiau pirmajame ketverte pamatyti „Stumbrą“. Geriau įmuščiau tik vieną įvartį, bet komanda daugiau laimėtų.

Sėkmingas ekipos startas

– Pasirengimas sezonui „Stumbrui“ buvo sėkmingas. Septyni mačai, o pralaimėjimų – nė vieno. Ar pradžia suteikė daugiau vilčių prieš sezoną?

– Komanda demonstravo gerą formą. Mano akimis, ji – stipresnė nei pernai, tačiau labai gaila, kad per pasirengimą iškrito daug žaidėjų. Negaliu žaisti aš, traumą patyrė Nerijus Mačiulis, Robertas Vėževičius, Giorgio Russo, Erikas Skripkinas. Sezoną pradėjome be penkių futbolininkų, kurie yra pagrindinės sudėties žaidėjai arba arti jos. Treneriui dabar tenka daug ką apgalvoti. Traumos apsunkino startą.

– Sezono starte „Atlantui“ neįmušėte, bet jau kitose rungtynėse suvarpėte čempionišką „Žalgirio“ gynybą. Trys įvarčiai, kai ekipa neturi visų lyderių, – tikrai daug. Ar tai reiškia, kad „Stumbras“ šiemet bus aštriai atakuojančia ekipa?

– Imsimės agresyvesnio puolimo. Komanda rodys aštresnius dantis, nei matome dabar. Pradžia – sunki, nes tiek „Žalgiris“, „Trakai“ ar „Atlantas“ – pirmojo trejeto komandos. Burtai lėmė ne pačią geriausią pradžią. Jeigu būtume pradėję žaisti su silpnesnėmis komandomis, būtume iškovoję taškų. Tai padėtų psichologiškai, bet dabar reikia laukti pirmųjų taškų.

– Ar dabar persirengimo kambaryje raginate vieni kitus tiesiog išlaukti?

– Tragedijos niekas nemato. Visi futbolininkai dirba su nuotaika ir laukia kitų rungtynių. Klaipėdoje mums trūko starto sudėties žaidėjų ir tos rungtynės buvo sunkios.

„Atlantas“ sužaidė puikiai ir įmušė įspūdingus įvarčius. O „Žalgirį“ nugalėti – minimalios galimybės. Reikia būti realistais – „Žalgiris“ šiandien visas A lygos komandas lenkia meistriškumu ir turi daug kitų pranašumų.

Bet antrasis kėlinys su „Žalgiriu“ man patiko. Be to, įmušėme tris įvarčius, ir šį sezoną sunku pasakyti, ar dar kas tiek jų įkirs žalgiriečiams.

„Stumbras“ dar parodys

– „Žalgiriui“ Kauno „Stumbras“ įmušė tris įvarčius. Trečiadienį „Žalgiris“ prieš „Sūduvą“ laimėjo 2:3. Ar tokia žalgiriečių gynyba įtikina, kad komanda planuoja nepatirti pralaimėjimų A lygoje?

– Penki įvarčiai per du mačus – „Žalgiriui“ nebūdinga, bet gal jie padarys išvadas ir sužais dešimt rungtynių, išsaugodami „sausus“ vartus. Bet sakoma, nesvarbu, kiek praleidi, svarbu, kad vienu daugiau įmuštum. Nieko bloga, kad jie praleido tris įvarčius, nes įmušė šešis. Jų gynyba – nauja, todėl susižais ir bus labai sunkiai įveikiama. „Žalgiris“ turi tikrai gerus gynėjus.

– Prieš šį sezoną portalo lrytas.lt apklausoje dauguma A lygos klubų vadovų būtent „Stumbrą“ įvardijo, kaip galimą juodąjį arkliuką. Ką apie tai manote jūs?

– Ši komanda gali iššauti ir kovoti su bet kuo. Tikiuosi, kad „Stumbras“ parodys, ką gali. Bent jau patampys nervus keletą metų A lygoje vyraujančiomis ekipomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.