Futbolo Čempionų lygoje garsiausiai skamba braziliški ritmai

Europos futbolo Čempionų lygoje šią savaitę buvo sužaistos pirmosios ketvirtfinalio rungtynes, o galimybių iškovoti garbingiausią Senojo žemyno trofėjų dar turi aštuoni klubai. Tačiau brazilų sirgaliai, kurie šiaip jau Europos varžybas turėtų stebėti kaip nesuinteresuoti žiūrovai, jau gali rengti sveikinimus – bent vienas brazilų futbolininkas šiais metais tikrai taps Čempionų lygos nugalėtoju.

„Barcelona“ ekipai atstovauja brazilas Neymaras<br>AFP nuotr.
„Barcelona“ ekipai atstovauja brazilas Neymaras<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Varanauskas

Apr 7, 2016, 4:37 PM, atnaujinta May 30, 2017, 3:34 AM

Antradienį ir trečiadienį futbolininkai iš Brazilijos atstovavo visoms aštuonioms Čempionų lygos komandoms. Iš viso tarp 111 ant vejos starto sudėtyje ar po keitimo įbėgusių žaidėjų buvo net 23 brazilai (tiesa, keli iš jų turi Europos šalių pasus).

Didelę Lotynų Amerikos diasporą Europos futbolo aikštėse sudarė ne vien brazilai. Ketvirtfinalio rungtynėse žaidė dar 16 futbolininkų iš kitų Amerikos šalių: devyni – iš Argentinos, trys – iš Urugvajaus, po vieną – iš Čilės, Kosta Rikos, Meksikos ir Kolumbijos.

Į Čempionų lygos ketvirtfinalį pateko net trys Ispanijos klubai. Todėl nenuostabu, kad šios šalies futbolininkai vyrauja tarp europiečių. Šią savaitę Čempionų lygoje žaidė 18 ispanų. Gana gausiai buvo atstovaujamos Vokietijos (14 žaidėjų), Prancūzijos (11 žaidėjų) ir Portugalijos (6 žaidėjai) futbolo mokyklos.

Kitos šalys per pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes į aikštes delegavo tik po du (Anglija, Belgija, Graikija, Kroatija, Serbija, Šveicarija) ar po vieną (Austrija, Lenkija, Nyderlandai, Slovėnija, Turkija, Velsas) futbolininką.

Čempionų lygoje šią savaitę taip pat žaidė trys afrikiečiai: du – iš Dramblio Kaulo Kranto, vienas – iš Ganos.

Pažymėtina, kad Čempionų lygos aikštėse nebuvo nė vieno Italijos futbolo auklėtinio (tiesa, Paryžiaus PSG ekipoje rungtyniavo Italijos rinktinėje žaidžiantis natūralizuotas brazilas Thiago Motta).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.