Antrasis „Euro 2016“ turas aštuntfinalio kontūrų neišryškino

Visoms komandoms Prancūzijoje sužaidus po dukart, vietas atkrintamosiose varžybose užsitikrino tik trys komandos.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Kesminas

Jun 19, 2016, 6:48 PM, atnaujinta May 21, 2017, 7:02 AM

Ramūs. Antrąsias pergales iškovojusiems prancūzams, italams ir ispanams trečiasis turas didesnio streso nesukels – šios komandos jau žino, kad čempionatas po trejų rungtynių joms nesibaigs. Kita vertus, Prancūzija ir Ispanija, kitaip nei Italija, pirmosios vietos grupėje dar neužsitikrino. Ramūs gali jaustis ir ukrainiečiai – jie vieninteliai prarado net teorinę galimybę peržengti grupės barjerą.

Dramos. Penkeriose iš 12 turo rungtynių pergalingi arba išlyginamieji įvarčiai buvo įmušti 88-ąją minutę ar vėliau.

Įvarčiai. Kamuolys ir toliau sunkiai randa kelią į vartus – vidutinis rezultatyvumas nesiekia dviejų įvarčių per rungtynes. Tik penki žaidėjai – rumunas Bogdanas Stancu, Dimitri Payet iš Prancūzijos, velsietis Garethas Bale'as, ispanas Alvaro Morata bei Romelu Lukaku iš Belgijos – kamuolį į tinklą siuntė dukart.

Turo rungtynės. Kroatija – Čekija. 75 minutes čekai buvo negailestingai voluojami ir praleido du įvarčius, bet per likusį laiką sugebėjo įmušti dukart ir išplėšti lygiąsias. Likimo grimasa – panašu, kad Čekijai padėjo ir kroatų sirgaliai, rungtynių pabaigoje primėtę į aikštę deglų ir išmušę iš ritmo gerai žaidusią savo šalies komandą.

Turo žvaigždė. Marekas Hamšykas (Slovakija). A.Morata dukart mušė turkams, R.Lukaku – airiams, bet nė vieno futbolininko veiksmai šįkart neturėjo tiek įtakos galutiniam rezultatui, kiek M.Hamšyko. Slovakų saugas pradžioje atliko juvelyriškai tikslų rezultatyvų perdavimą Vladimirui Weissui, o paskui nokautavo rusus galinga bomba, kai kamuolys įskriejo į vartus atšokęs nuo virpsto. Slovakija laimėjo 2:1 ir iškovojo pirmą pergalę čempionate.

Turo įvartis. M.Hamšykas – skaitykite tai, kas buvo surašyta aukščiau. Arba geriau dar kartą pažiūrėkite įvarčio vaizdo įrašą.

Turo komanda. Ispanija. Titulą ginantys Europos čempionai pirmi šiame čempionate įmušė tris įvarčius per rungtynes. Kitą dieną Belgija laimėjo prieš Airiją irgi 3:0, tačiau belgai sužaidė vieną gerą kėlinį, o A.Morata, Nolito, Andresas Iniesta, Cescas Fabregasas ir kiti ispanai Nicoje turkus negailestingai presavo nuo pirmos iki paskutinės minutės.

Turo treneris. Marcas Vilmotsas (Belgija). Ne tik dėl pergalės, bet ir dėl kalbų po rungtynių su Airija. „Įmušę net neketinome atsitraukti, nes jei būtume taip padarę, jūs vėl pradėtumėte mane atleidinėti iš darbo. Nesijaudinkite, galiu išgyventi viską, išskyrus mirtį“, – šįsyk siautėjo po pralaimėjimo Italijai žiniasklaidos negailestingai tarkuotas belgų komandos vairininkas.

Turo epizodas. Prieš rungtynes su Čekija aidint Kroatijos himnui ašaromis apsipylęs Darijo Srna. Kroatų kapitonas po pirmojo turo turėjo vykti į tėvo laidotuves. Šio paskutinis noras buvo, kad sūnus toliau žaistų Europos čempionate. D.Srna grįžo į Prancūziją, o įvarčius čekams įmušę Ivanas Perišičius ir Ivanas Rakitičius po tikslių smūgių pirmiausia bėgo apkabinti būtent jį.

Turo atradimas. Anoks čia atradimas: tiesiog panašu, kad Anglijos rinktinės trenerio Roy'aus Hodgsono kritikai, teigę, jog Jamie Vardy ir Danielis Sturridge'as – geriau už Raheemą Sterlingą ir Harry Kane'ą, buvo teisūs. Anglai pralaimėjo pirmąjį kėlinį Velsui, o pergalę 2:1 jiems atnešė nuo suolo į kovą pakilusių J.Vardy ir D.Sturridge'o įvarčiai.

Turo nusivylimas. Cristiano Ronaldo (Portugalija). Austrams jis buvo dosnesnis už Kalėdų senelį. Bent keturias ar penkias šimtaprocentes progas turėjusi superžvaigždė nesugebėjo įmušti net 11 metrų baudinio. Rungtynės baigėsi 0:0, Portugalija nelaimėjo antrą kartą iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.