Skandalas Rusijoje: futbolo rinktinės stovykloje – muštynės?

Tik dabar aiškėja, kodėl po rungtynių Europos futbolo čempionate su Slovakija vienas iš Rusijos rinktinės žaidėjų vaikščiojo su praskeltu antakiu. Nors pats „Krasnodar“ ekipai atstovaujantis Pavelas Mamajevas tikino, kad susižalojo akį per beviltiškai pralaimėtą akistatą, tačiau yla išlindo iš maišo: vienas iš liudininkų papasakojo, kad po rungtynių 27 metų P.Mamajevas užsipuolė Rusijos rinktinės trenerį Leonidą Sluckį, o žaidėjai „pamokė“ išsišokėlį.

V.Mamajevas mače su Velsu žaidė su praskeltu antakiu, tačiau tai, greičiausiai, įvyko ne aikštėje.<br>AFP nuotr.
V.Mamajevas mače su Velsu žaidė su praskeltu antakiu, tačiau tai, greičiausiai, įvyko ne aikštėje.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2016, 5:54 PM, atnaujinta May 20, 2017, 11:55 AM

„Po rungtynių į persirengimo kambarį įžengęs P.Mamajevas pradėjo priekaištauti, kad treneris V.Sluckis jį išleido tik antrame kėlinyje“, – pasakojo liudininkas.

Rusija antrosiose pirmenybių B grupės rungtynėse antrame kėlinyje sugebėjo praleisti du įvarčius ir nusileido slovakams 1:2. Tai lėmė, kad rusai su vienu tašku prieš lemiamą mačą su Velsu persipyko, o galiausiai kapituliavo ir nusileido valams net 0:3.

„Mamajevas įėjo ir pradėjo šaukti „mirę slovakai, net gėda būtų su jais lygiosiomis žaisti, o mes pra... šitiems lopams. Tai žinoma, jei na...., treneris į pagrindinę sudėtį stato šitą šūdą (rodo į neseniai Rusijos pilietybę gavusį ir už rinktinę žaidusi buvusį vokietį Romaną Neuštadterį), o tik antrame kėlinyje išleidžia rimtą sudėtį, tai ko norėti“, – teigė liudininkas, kuris tikino, jog V.Mamajevas rėkė visa gerkle.

Tikinama, kad visa tai puikiai girdėjo L.Sluckis ir jis suprato, kad priekaištai skirti jam.

Kitą dieną, per rytinę mačo peržiūrą, rinktinės treneris paprašė V.Mamajevo atsiprašyti prieš komandą. To pastarasis nepadarė.

Kai žaidėjai nuėjo į treniruoklių salę, V.Mamajevas ir toliau aiškino, kad V.Sluckis nėra geras treneris, tačiau tuomet neišlaikė ekipos senbuvio 34-erių Romano Širokovo nervai – jis iš visos jėgos priėjęs vožė į akį bambančiam kolegai.

Kai tik V.Mamajevas pradėjo „spurdėti“, prie V.Širokovo priėjo bendraklubiai Maskvos CSKA futbolo klubo žaidėjai.

„Jie aiškiai davė suprasti, jei jis bent pagalvos apie atsakymą, gaus dar daugiau pylos“, – pasakojo liudininkas.

V.Mamajevas apsiramino, tačiau prieš dvikovą su Velsu, Rusijos rinktinės treneris L.Sluckis rėžė visiems komandos nariams girdint: „Esi kietas, eik ir įrodyk“. Tačiau V.Mamajevas tądien atrodė beviltiškai.

Po 15 dienų paaiškėjus įvykiui, visi Rusijos futbolo rinktinės žaidėjai atsisakė komentuoti buvusią situaciją, tik pats V.Širokovas socialiniame tinkle 'Twitter“ parašė, kad tai nesąmonė.

„Tai nesąmonė. Pavelas Konstantinovičius Mamajevas yra kilęs iš Pamaskvio. Kaip ir aš. O Pamaskvyje įprasta ne snukius daužyti, o palaikyti vienas kitą“, – teigė V.Širokovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.