Pasiutusi idėja: islandas išsinuomojo lėktuvą palaikyti rinktinę

180 žmonių – tiek islandų netikėtai per vieną dieną sugebėjo susikrauti vėliavas ir rinktinės atributiką, nuskrido į Nicą, pasirgo už savo šalies ekipą Europos futbolo čempionato aštuntfinalyje su Anglija, pasidžiaugė neįtikėtina pergale ir sugrįžo namo. Ir visa tai padarė vienas sirgalius – buvęs futbolininkas 35-erių Gretaras Sigfinnuras Sigurdarsonas. Jis po paskutiniojo grupės mačo staigiai išsinuomojo „Boeing 747“ lėktuvą, apie savo skrydį paskelbė feisbuke ir per kelias dienas surinko visą armiją islandų, norėjusių pamatyti savo šalies ekipos dvikovą „Euro 2016“.

Islandų sirgalius<br>AFP nuotr.
Islandų sirgalius<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2016, 3:00 PM, atnaujinta May 20, 2017, 10:33 AM

Teigiama, kad dalis islandų ne itin tikėjo, kad jų rinktinė sugebės žengti toliau grupės varžybų, todėl joms pasibaigus dalis patraukė į namus, nes neturėjo nei bilietų į turnyro aštuntfinalį, nei užsisakę viešbučius.

Tačiau kelis mačus Prancūzijoje stebėjęs Sigfinnuras Sigurdarsonas, jau grįždamas namo žinojo, kad sugrįš į „Euro 2016“ kovas. Jis birželio 22 dieną paskelbė, kad siekia surinkti sirgalių grupę, kuri skris stebėti dar vieno Islandijos mačo.

Išsinuomojęs lėktuvą už 140 tūkst. svarų sterlingų islandas apie tai paskelbė feisbuke: „Turiu lėktuvą 180 žmonių nuskristi į Nicą. Ten aštuntfinalis ir tą pačią dieną grįžtame namo. Išskrendame anksti ryte ir grįžtame vėlai vakare.“

Taip pat jis paminėjo ir kainą, kurią reikėjo mokėti – 129 tūkst. islandiškų kronų. Tad kiekvienas, norėjęs vykti į Nicą, turėjo pakloti 943 eurų.

Nors buvo baimė, kad dalį lėšų vyrui teks pačiam pakloti, vietos buvo užpildytos per porą dienų ir į Nicą pirmadienį lėktuvas išskrido pilnas. Tą pačią dieną jis ir sugrįžo.

Tačiau apie dar vieną bandymą skristi į Prancūziją ir ten žiūrėti Europos futbolo čempionato ketvirtfinalį su šeimininkas islandas kol kas nerašo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.