UEFA paskelbė tris pretendentus, kas pakeis M. Platini

Beveik metus be valdžios buvusi Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) nuo rugsėjo 14 dienos turės naują prezidentą. Tądien Graikijos sostinėje Atėnuose vyks UEFA neeilinė konferencija, kurioje bus bus renkamas Europos futbolo vedlys, kuris pakeis dėl finansinių skandalų iš posto išmestą prancūzą Michelį Platini.

M.Platini<br>AFP nuotr.
M.Platini<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 8:07 PM, atnaujinta May 14, 2017, 4:59 AM

UEFA stebėtojų taryba patvirtino, kad į UEFA prezidento kėdę gali pretenduoti trys kandidatai: Slovėnijos futbolo federacijos vadovas Aleksanderis Čeferinas, Nyderlandų futbolo sąjungos prezidentas Michaelis van Praagas ir Ispanijos futbolo federacijos galva Angelis Maria Villaras Llona.

Ten pat oficialiai bus patvirtinta, kad nuo 2007 metų UEFA organizacijai vadovavęs M.Platini yra atleidžiamas iš pareigų.

M.Platini birželį atsistatydino iš UEFA prezidento posto, po to, kai Tarptautinis sporto arbitražo teismas nesutiko patenkinti 60-mečio prancūzo prašymo panaikinti draudimo užsiimti bet kokia su futbolu susijusia veikla.

Teismas tik sumažino M.Platini bausmę nuo šešerių iki ketverių metų. Po šio sprendimo M.Platini advokatai pareiškė, kad jų klientui nelieka nieko kito, tik trauktis.

Gruodžio 21 dieną jį FIFA Etikos komisija nubaudė 8 metų diskvalifikacija nuo futbolo: dėl galimos korupcijos jam nebuvo keliama byla, tačiau FIFA pripažino, kad valdininkas atsidūrė viešų ir privačių interesų konflikte, gavo ne vieną brangią dovaną, nebuvo lojalus.

Prancūzą paskandino 2 mln. šveicarų frankų, kuriuos neva už darbą M.Platini sumokėjo FIFA prezidentas Seppas Blatteris. Tačiau teigiama, kad šie pinigai buvo skirti prancūzui, kad šis 2002 metais nesibalotiruotų į FIFA vadovo postą, o leistų be konkurencijos S.Blatteriui dar kartą laimėti FIFA rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.