Čempionų lyga grįžo: kokias intrigas žada jo didenybė futbolas?

Vienas jau beveik 20 metų dirba savo klube, o kitas prieš keletą mėnesių pradėjo naująjį darbą. Bet abu turi tą patį tikslą – atvesti į šlovę savo klubus.

Londono "Arsenal" klubas per A.Wengero karaliavimą dar nėra lietęs Čempionų lygos trofėjaus.<br>AP nuotr.
Londono "Arsenal" klubas per A.Wengero karaliavimą dar nėra lietęs Čempionų lygos trofėjaus.<br>AP nuotr.
Londono "Arsenal" klubas per A.Wengero karaliavimą dar nėra lietęs Čempionų lygos trofėjaus.<br>AP nuotr.
Londono "Arsenal" klubas per A.Wengero karaliavimą dar nėra lietęs Čempionų lygos trofėjaus.<br>AP nuotr.
J.Guardiola pasiruošęs naujam žygiui Čempionų lygoje.<br>AP nuotr.
J.Guardiola pasiruošęs naujam žygiui Čempionų lygoje.<br>AP nuotr.
C.Ancelotti į Miuncheną atvyko tam, kad sugrąžintų klubą į Čempionų lygos viršūnę.<br>AP nuotr.
C.Ancelotti į Miuncheną atvyko tam, kad sugrąžintų klubą į Čempionų lygos viršūnę.<br>AP nuotr.
J.Callejonas (nuotraukoje) gerai pakeitė G.Higuainą.<br>AP nuotr.
J.Callejonas (nuotraukoje) gerai pakeitė G.Higuainą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 3:41 PM, atnaujinta May 13, 2017, 4:59 AM

Tai – tik viena iš šimtų istorijų, kurias ir vėl pateikia Čempionų lyga. Antradienį sugrįžta prestižinis Europos klubų turnyras.

Paris Saint Germain“ treneris Unai Emery ir Londono „Arsenal“ vairininkas Arsene'as Wengeras prieš tarpusavio mūšį stovi ant visiškai kitokių kolonų.

U.Emery tai pirmosios Čempionų lygos rungtynės prie PSG vairo, o A.Wengeras pradeda 19-ąjį iš eilės bandymą užkariauti Europą.

Čempionų lygos starto dieną penkiskart čempionė „Barcelona“ priima Glazgo „Celtic“ komandą, o Miuncheno „Bayern“ sveikins naujokę „Rostovk“ komandą iš Rusijos.

Pasižvalgykime po artėjančius antradienio Čempionų lygos mačus.

A grupė

Skirtingai nei jo didis varžovas seras Alexas Fergusonas, kuris „Manchester United“ pavertė tikru Europos galiūnu, A.Wengeras dar nėra paragavęs sėkmės Čempionų lygoje skonio. Prieš 20 metų „Arsenal“ treneriu tapęs prancūzas nė karto neatvairavo komandos iki trofėjaus. 2006 metais komanda buvo labai arti, bet „Arsenal“ tada pralaimėjo „Barcelona“ futbolininkais.

A.Wengeras ir „Arsenal“ šio sezono nuotykį pradeda stratego gimtinėje. „Arsenal“ Prancūzijoje laimėjo šešis iš septynių paskutinių Čempionų lygos mačų. „Arsenal“ klubas siekia nueiti toliau nei 16 stipriausių klubų, ko nėra padaręs nuo 2010-ųjų.

U.Emery skaičiai Čempionų lygoje nuvilia, kai juos pradedame lyginti su jo treniruota „Sevilla“ komanda Europos lygoje. Laurent Blanc vasarą pakeitęs 44 metų ispanas su „Sevilla“ praėjusį sezoną trečiąjį kartą iš eilės laimėjo Europos taurę. Čempionų lygoje su skirtingais klubais jam per 25 mačus yra pavykę laimėti vos 8 kartus.

Šioje grupėje visų akys krypsta į „Arsenal“ ir PSG. Tam yra priežastis, nes kiti du klubai – „Basel“ ir Razgrado „Ludogorec“.

B grupė

Pirmąjį kartą Europos turnyruose susitinka „Benfica“ ir Stambulo „Besiktas“ klubai. „Benfica“ praėjusį sezoną Čempionų lygos ketvirtfinalyje pralaimėjo „Bayern“ futbolininkams, o „Besiktas“ į atkrintamąsias mėgins patekti pirmąjį kartą.

„Benfica“ sirgaliai – sunerimę, nes treneris Rui Vitoria veikiausiai bus be keleto labai svarbių žaidėjų.

Praėjusio sezono klubo rezultatyviausias žaidėjas Jonas dėl dešinės kojos traumos nežaidžia nuo rugpjūčio. Puolėjai Kostas Mitroglou ir Raulis Jimenezas kartu su gynėju Jardeliu dėl fizinio pasirengimo problemų praleido pirmadienio treniruotes.

Kitoje barikadų pusėje atsidūrė saugas Talisca. Dvejus metus „Benfica“ klube žaidęs futbolininkas buvo išnuomotas Turkijos klubui.

Kitose rungtynėse „Napoli“ susitiks su Kijevo „Dynamo“ futbolininkais. Šiam klubui susitikimai su Italijos komandomis nieko gero nežada. Per 20 pastarųjų tokių mačų „Dynamo“ laimėjo vos vieną kartą. „Napoli“ Čempionų lygoje mėgins įrodyti, kad gali verstis ir be į Turino „Juventus“ iškeliavusio puolėjo Gonzalo Higuainas, kuris Italijos čempionų komandoje jau muša įvarčius.

G.Higuaino vietą gan gerai užėmė Jose Callejonas. Jis per du paskutiniuosius „Napoli“ mačus Italijoje įmušė po du įvarčius.

C grupė

„Barcelona“ ir „Manchester City“ – ne šiaip varžovai. Abu klubai yra realūs pretendentai laimėti Čempionų lygos trofėjų, bet sirgaliams šių klubų batalijų dar teks palaukti.

„Barcelona“ antradienį priims Glazgo „Celtic“ futbolininkus, o „Manchester City“ sveikins Moenchengladbacho „Borussia“ komandą.

„Celtic“ stovyklą jau pasiekė geros žinios. Nors katalonai ir turi visą žvaigždyną, komanda yra įveikiama. Tai šeštadienį „Camp Nou“ stovykloje įrodė į Ispanijos elitinę lygą tik patekusi „Alaves“ komanda, kuri šventė pergalę 2:1.

Bloga naujiena ta, kad „Barcelona“ pusę mačo žaidė be Lionelio Messi, Andreso Iniestos ir Luiso Suarezo, tad dabar bus tikrų pokyčių.

„Čempionų lyga – trumpas turnyras, kuris neatleidžia klaidų. Turime šansą atsitiesti“, – tokią žinią siuntė „Barcelona“ treneris Luisas Enrique.

„Celtic“ jiems siuntė pergalę Škotijos lygoje, kur 5:1 sutriuškino Glazgo „Rangers“ futbolininkus.

J.Guardiola šįkart į Čempionų lygą žengia su „Manchester City“ komanda. Anglijos klubas iki šiol laimėjo visus savo šešis mačus, tad buvęs „Barcelona“ ir „Bayern“ strategas turėtų jaustis užtikrintai.

Pirmasis žingsnis Čempionų lygoje bus lengvesnis ir dėl to, kad „Borussia“ klubą strategas pažįsta puikiai. Juk trejus metus prieš šią komandą žaidė su „Bayern“.

D grupė

O štai ir pasikeitęs „Bayern“. Penktadienį penkiskart čempionai išgąsdino sirgalius, bet išlaikė tobulą Carlo Ancelotti seriją.

Naujasis „Bayern“ treneris su savo komanda įvarčiais džiaugėsi vėlai, bet 2:0 nugalėjo „Schalke“ komandą.

„Bayern“ per keturis mačus iškovojo ne tik keturias pergales, bet ir įmušė 15 įvarčių. Vokiečiai nepraleido nė karto.

„Judame nubrėžtu keliu“, – sakė „Bayern“ vartininkas Manuelis Neueris.

C.Ancelotti parodė, kad turi puikiai ginkluotą komandą. Jis šturme prieš „Schalke“ nuo suolo kėlė Arturo Vidalį, Douglasą Costa ar kylančią žvaigždę Joshua Kimmich.

O ko galima tikėtis iš „Rostov“? Rusijos klubui Čempionų lyga – neištirti vandenys. Rusijos vicečempionai dar nėra žaidę UEFA turnyrų grupių etape. Dimitrijaus Kiričenko komanda tikrai kliausis savo gynyba. Praėjusį sezoną per 30 rungtynių Rusijoje „Rostov“ praleido tik 20 įvarčių.

Dabar pamatysime, ar ta gynyba gali atlaikyti Robertą Lewandowskį, Thomas Muellerį ir Francką Ribery.

Kitose rungtynėse į mūšį stos praėjusio sezono Čempionų lygos vicečempionai iš Ispanijos. Madrido „Atletico“ susitiks su Eindhoveno PSV futbolininkais. Abu klubai – puikiai pažįstami. Praėjusį sezoną jie kovojo aštuntfinalyje.

„Atletico“ ir PSV komandoms prireikė 11 metrų baudinių, nes abiejų mačų pagrindinis laikas baigėsi 0:0.

Nei „Atletico“, nei PSV šį sezoną dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio.

Antradienio Čempionų lygos rungtynės (21 val. 45 min.)

A grupė

„Basel“ – Razgrado „Ludogorec“

„Paris Saint Germain“ – Londono „Arsenal“

B grupė

„Benfica“ – Stambulo „Besiktas“

Kijevo „Dynamo“- „Napoli“

C grupė

„Barcelona“ – Glazgo „Celtic“

„Manchester City“ – Moenchengladbacho „Borussia“

D grupė

Miuncheno „Bayern“ – „Rostov“

Eindhoveno PSV – Madrido „Atletico“

Trečiadienio Čempionų lygos rungtynės (21 val. 45 min.)

E grupė

Lėverkuzeno „Bayer“ – Maskvos CSKA

„Tottenham Hotspur“ – „Monaco“

F grupė

Varšuvos „Legia“ – Dortmundo „Borussia“

Madrido „Real“ – Lisabonos „Sporting“

G grupė

„Brugge“ – „Leicester City“

„Porto“ – „Koebenhavn“

H grupė

Turino „Juventus“ – „Sevilla“

Liono „Olympique“ – Zagrebo „Dinamo“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.