Per rungtynes Trakuose vos išvengta tragedijos: medikai gaivino futbolininką

Trakuose šeštadienį vykusiose Pirmos lygos 27-ojo turo rungtynėse „Trakų B“ komanda susitiko su Kėdainių „Nevėžiu“. Tačiau vienas incidentas nustūmė futbolą į šalutinį planą, rašo futbolas.lt.

Medikams teko gaivinti futbolininką.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Medikams teko gaivinti futbolininką.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2016, 5:33 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:23 PM

Pirmo kėlinio 17 min. „Trakų B“ ekipos puolėjas Matas Gudaitis netikėtai pasiprašė keitimo, o po kelių dešimčių sekundžių sukniubo aikštės viduryje. Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkas Deividas Gražys pirmasis suskubo prie M.Gudaičio, netrukus į aikštę atbėgo ir rungtynėse budėję medikai.

16-metis futbolininkas buvo praradęs sąmonę, mėginimai daryti dirbtinį kvėpavimą nepadėjo. Vis dėlto elektrošoku medikams pavyko atgaivinti futbolininką ir jis greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežtas į Santariškių klinikas.

Liudininkų teigimu, greitosios pagalbos automobilyje M.Gudaitis jau buvo atgavęs sąmonę. Nuo rugsėjo 23 iki 28 d. jaunasis puolėjas kartu su Lietuvos jaunių (iki 17 metų) rinktine dalyvavo atrankos į 2017 m. Europos 17-mečių čempionatą varžybose. Per šešias dienas jis sužaidė trejas rungtynes ir aikštėje iš viso praleido 200 minučių. Tikėtina, kad jaunojo futbolininko širdis neatlaikė per trumpą laiką jam tekusio fizinio krūvio.

M.Gudaitis praėjusiame sezone su FM „Ateitis“ komanda tapo Elitinės Lietuvos jaunių (iki 17 metų) lygos nugalėtoju bei rezultatyviausiu varžybų žaidėju. Vasarą perėjęs į „Trakų“ ekipą jis Pirmoje lygoje per 4 rungtynes pelnė 2 įvarčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.