Iš Alleno Iversono judesių pasiskolinęs Arvydas Novikovas tikisi dėmesio

Įprastai čiurnų laužytojais vadinami krepšininkai, kurie klaidinamais judesiais priverčia kristi varžovus. Šie žodžiai dažnai lydėjo buvusį NBA krepšininką Alleną Iversoną. Bet šį terminą laisvai galima pritaikyti ir Arvydui Novikovui, kuris privertė raudonuoti škotų gynėjus.

A.Novikovas rinktinėje parodė, kad yra vertas pasitikėjimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Novikovas rinktinėje parodė, kad yra vertas pasitikėjimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Novikovas sužaidė puikias rungtynes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Novikovas sužaidė puikias rungtynes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Glazgas (Škotija)

Oct 9, 2016, 2:42 AM, atnaujinta May 11, 2017, 6:13 AM

25 metų Lietuvos rinktinės saugas šeštadienį „Hampden Park“ stadione škotams priminė, kai juos žavėjo 2008–2013 metais, kai vilkėjo Edinburgo „Hearts“ marškinėlius.

Lietuvos futbolo rinktinė nuo 59-os minutės pirmavo, bet rungtynės su Škotija baigėsi 1:1. Šeimininkai rezultatą išlygino 89-ąją minutę. Tai buvo dar vienerios lietuvių lygiosios, kurios apkartino vakarą – jau antrą kartą Edgaro Jankausko komanda pirmauja, bet paskutinių sekundžių įvarčiai leidžia įsirašyti tašką. Toks scenarijus kartojosi ir mače su Slovėnija (2:2).

„Važiavome kovoti dėl pergalės. Nenorėjome atsitraukti ir siekėme atakuoti. Visi tai matė. Labai apmaudu, kai antrą kartą iš eilės kita komanda ištraukia lygiąsias. Galėjome turėti 6 taškus, bet turime 2“, – sakė A.Novikovas.

A.Novikovas buvo vienas ryškiausių Lietuvos futbolininkų „Hampden Park“ stadione. Jau pirmajame kėlinyje jo klaidinami judesiai vertė škotus jį griauti ant vejos.

A.Novikovas net keletą kartų „išmaudė“ Callumą Patersoną. Po vieno iš epizodų pastarasis net skėstelėjo rankomis, kai į jį dėbtelėjo kitas komandos draugas.

Lietuvis jį pergudraudavo pernelyg dažnai. O žinant A.Novikovo situaciją klube – toks jo elgesys aikštėje buvo tiesiog „nemandagus“.

Krašto saugas pernai prisidėjo prie „Bochum“ komandos, kuri žaidžia antrojoje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje. Šis čempionatas jau įsibėgėjęs, o ties A.Novikovo minutėmis šviečia nuliai.

Lietuvos rinktinės futbolininkas netgi nė karto nebuvo registruotas.

„Pavyko gerai sužaisti, bet svarbiau komanda. Gerai jaučiuosi, bet tai nėra tas pats jausmas, kai laimi komanda“, – kalbėjo A.Novikovas.

Po rungtynių sirgaliai jau svarstė, kas laukia A.Novikovo. Juk taip gerai sužaidęs futbolininkas negali klube būti užribyje.

„Tikiuosi, kad grįšiu į savo klubą ir žaisiu. Tikiuosi, kad treneris žiūrėjo rungtynes, bet daug tikėtis negalima“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar po tokio pasirodymo galėtų sulaukti pasiūlymo iš Škotijos, futbolininkas sakė: „Aš padariau viską, ką galėjau. Tai priklauso nuo kitų žmonių. Nesu agentas. Tikiuosi, kad viskas bus gerai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.