Įvarčiais kalbantis Fiodoras Černychas apie dar vieną progą: „Rėkiau, bet nepamatė“

F.Černychas įmušė antrąjį įvartį pasaulio futbolo čempionato atrankos cikle.<br>AP nuotr.
F.Černychas įmušė antrąjį įvartį pasaulio futbolo čempionato atrankos cikle.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Glazgas (Škotija)

Oct 9, 2016, 2:15 AM, atnaujinta May 11, 2017, 6:13 AM

Jeigu ieškote šaltakraujiško samdinio karinei operacijai, kreipkitės į Lietuvos futbolo rinktinę – galbūt ji paskolins Fiodorą Černychą. Lietuvos rinktinės futbolininkas šeštadienį privertė škotus susiimti už galvų ir su baime galvoti apie artėjančią tragediją, bet jos išvengti pavyko.

F.Černychas 2018 metų pasaulio futbolo čempionato cikle įmušė antrąjį kartą, bet jam dar nė karto neteko to įvarčio džiaugsmo perteikti ir po rungtynių. „Hampden Park“ stadione Glazge Lietuvos futbolininkai pirmavo, bet ir vėl sužaidė lygiosiomis.

Rungtynės su Škotija baigėsi 1:1. Pasikartojo dvikovos su Slovėnija scenarijus, kai varžovai paskutinę akimirką išlygino rezultatą.

F.Černychas Lietuvą į priekį išvedė 59 minutę, bet Jamesas McArthuras 89-ąją rezultatą išlygino.

„Gaila, kad tai nebuvo pergalingas įvartis. Džiaugiamės, bet ne tiek daug, – sakė futbolininkas. – Po pirmojo kėlinio vyriškai pakalbėjome, kad reikia spausti. Iš to kažkas išėjo, nes įmušėme įvartį, turėjome dar kelias progas, bet gaila, kad jų neišnaudojome.“

F.Černychas galėjo įmušti dar kartą. Arba bent jau bandyti, bet Mindaugas Grigaravičius jam neatliko perdavimo rungtynių pabaigoje, kai rezultatas buvo 1:1. Tuomet F.Černychas rankomis prašė duoti kamuolį.

„Rėkiau, prašiau, bet nieko nepadarysi. Toks futbolas. Vieną kartą mato tave, kitą – ne. Tikiuosi, kad kitą kartą pamatys“, – sakė jis.

25 metų puolėjui skambų sveikinimą siuntė kitas puolėjas Lukas Spalvis, kuris šiuo metu negali žaisti dėl rimtos traumos. Lisabonos „Sporting“ klubo narys socialiniame tinkle „Facebook“ rašė, kad Balstogės „Jagiellonia“ klube F.Černychui jau nėra ką veikti.

„F.Černychą į bundeslygą“, – Vokietijai Lietuvos rinktinės puolėją siūlė L.Spalvis.

„Ačiū, seniuk, bet perdedi“, – jam atsakė F.Černychas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?