Pasaulio futbole – istorinis žingsnis: parodyta žalia kortelė

Italijoje perrašyta futbolo istorija – antroje pagal pajėgumą šalies lygoje arbitras parodė pirmąją žalią kortelę.

Asociatyvi nuotr.<br>„Reuters“/Scanpix nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>„Reuters“/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 10:27 AM, atnaujinta May 11, 2017, 4:47 AM

Žalia kortelė, kuri yra rodoma už garbingą žaidimą, yra nauja lygos vadovybės iniciatyva, pristatyta šio sezono pradžioje. Pasibaigus čempionatui futbolininkas, surinkęs daugiausiai žalių kortelių, bus pagerbtas specialiu apdovanojimu.

Savaitgalį vykusiose rungtynėse „Vicenza“ klubo puolėjas Cristianas Galano kortelės sulaukė teisėjui pripažinęs, kad prieš kamuoliui paliekant aikštę nei vienas varžovas jo nelietė ir kampinis neturėtų būti skiriamas. Arbitras tokį elgesį įvertino iškeldamas istorinę žalią kortelę.

Italijos „Serie B“ prezidentas Andrea Abodi teigė, kad ši naujovė yra svarbus simbolis, prisidedantis prie futbolo lygos reputacijos, kuri buvo smarkiai pažeminta dėl neseniai vykusio nupirktų rungtynių skandalo.

„Tai yra simbolinis apdovanojimas. Jis gali būti skiriamas ir už labai paprastus veiksmus. Svarbiausia atpažinti, kada sportininkas elgiasi pavyzdingai. Bus įdomu pamatyti, kaip ši iniciatyva plėsis kituose Europos čempionatuose“ – sakė A. Abodi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.