Rusų sirgaliai springsta iš pykčio: gėrę futbolininkai gavo milžinišką premiją

Vasarą kilęs skandalas su dviem Rusijos futbolo rinktinės žaidėjais, kurie po Europos čempionato „atsipalaidavo“ Monte Karle ir viename iš naktinių klubų per 10 valandų išleido 250 tūkst. eurų, atrodo, įgauna naujų atspalvių. Rusų žurnalistai pirmadienį sužinojo, kad tragiškai per „Euro 2016“ žaidę šios šalies rinktinės futbolininkai buvo pamaloninti solidžiomis premijomis – pinigais Monte Karle besimėtę ir per Rusijos himną šėlę Pavelas Mamajevas bei Aleksandras Kokorinas iš Futbolo federacijos gavo 30 mln. rublių (apie 436 tūkst. eurų) premiją.

Monte Karle Rusijos futbolininkai atliko „reabilitaciją“ po sunkaus sezono.<br>facebook/twiga.com
Monte Karle Rusijos futbolininkai atliko „reabilitaciją“ po sunkaus sezono.<br>facebook/twiga.com
Monte Karle Rusijos futbolininkai atliko „reabilitaciją“ po sunkaus sezono.<br>facebook/twiga.com
Monte Karle Rusijos futbolininkai atliko „reabilitaciją“ po sunkaus sezono.<br>facebook/twiga.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 31, 2016, 1:13 PM, atnaujinta May 9, 2017, 9:02 PM

Teigiama, kad už varžybas čempionate visi rinktinės nariai gavo po 1 mln. rublių (apie 14,5 tūkst. eurų), o už tai, kad nacionalinė komanda prasimušė į Europos pirmenybes Prancūzijoje, Federacija žaidėjams atriekė dar didesniu pinigus.

Taip aiškėja, kad A.Kokorinas savo banko sąskaitą vasarą pasipildė 19 mln. rublių (276 tūkst. eurų), o P.Mamajevas – 11 mln. rublių (160 tūkst. eurų). Pinigus futbolininkams skyrė Rusijos futbolo federacija ir jos vedlys Vitalijus Mutko.

Dar vasarą abu žaidėjai buvo aršiai kritikuojami dėl to, kad po gėdingo pasirodymo šių metų Europos futbolo čempionate Prancūzijoje, eilinius rusus privertė maišyti su žemėmis ir spjaudyti į rinktinės pusę dėl pinigų švaistymo Monte Karle.

Tuomet į viešumą „išplaukė“ vaizdelis iš prestižinio Monte Karlo klubo „Twiga“, kuriame buvo matomi du Rusijos futbolo rinktinės nariai – P.Mamajevas ir A.Kokorinas. Jiems iš valdžios organų ir sirgalių buvo mesti kaltinimai, kad tik negerbė savo šalies himno, bet ir per naktį šampanui kartu išleido 250 tūkst. eurų.

Buvo pranešta kad rinktinės žaidėjai į Monte Karlą atvyko reabilitacijai – atsipalaiduoti po sunkaus sezono ir „Euro 2016“. Rusijos sirgalius labiausiai papiktino, kad naktiniame klube grojant nacionaliniam rusų himnui A.Kokorinas ramiai rūkė kaljaną atsisėdęs ant sofos, o darbuotojai į salę nešė krūvas šampano butelių, kurie buvo aprišti žvakėmis – „ugnies fontanais“.

Nuotraukose yra užfiksuota ir P.Mamajevo žmona Alana, kuri vietoj himno giedojimo pagal jį šoko. Pats futbolininkas slampinėjo aplink stalus su šampanu. Kaip aiškino liudininkai, abu rinktinės žaidėjai visiems susirinkusiems užsakė 500 butelių šampano, rašo kp.ru.

„Futbolininkai visus vaišino šampanu. Kai kurie tiesiog ateidavo prie jų stalo ir pasiimdavo po šampano butelį, nes ten tų jų buvo begalės“, – kalbėjo liudininkas.

Nors naktinio klubo vadovybė neaiškino, kiek kainavo visos įmanomos rusų linksmybės, tačiau žinoma, kad už staliuką klube abu rusai turėjo pakloti po 1 tūkst. eurų, o galutinė sąskaita už šampaną buvo 250 tūkst.

„Tai ne mes. Būtų keista bandyti neigti, kad nebuvome klube, tačiau tai tikrai ne mūsų sąskaita. Ten kažkas kažką šventė. Už tuos pinigus, kurie yra skelbiami, galėtume ne tik šampaną nusipirkti, bet ir visą klubą“, – bandė tuomet teisintis A.Kokorinas, tačiau vyras buvo spaudžiamas liudininkų tvirtinimais, kad būtent žaidėjai tapo šėliojimo iniciatoriais.

„Twiga“ yra bene populiariausias ir prestižiškiausias Monte Karlo naktinis klubas. Abu žaidėjai – P.Mamajevas ir A.Kokorinas žaidė Rusijos futbolo rinktinės sudėtyje Europos pirmenybėse.

Rusai iškrito iš turnyro jau po grupės mačų, nors prieš pirmenybes galvojo net apie medalius. Rusija 1:1 sužaidė su Anglija, pralaimėjo Slovakijai 1:2 ir buvo sutriuškinti Velso 0:3.

Šie žaidėjai čempionate Prancūzijoje niekuo nepasižymėjo.

„Jei ten buvo nuliai, tai Monte Karle nutarė būti dar didesniais nuliais. Ir dar už tai susimokėti“, – piktinosi liudininkai, stebėję futbolininkų linksmybes.

Iškart po atsiradusių vaizdų internete, „Krasnodar“ komandos, kurioje žaidžia P.Mamajevas ir Sankt Peterburgo „Zenit“ – kur žaidžia A.Kokorinas, vadovai pranešė, kad iš pagrindinės sudėties futbolininkus perkėlė į jaunimo ekipas.

Po poros mėnesių žaidėjai buvo sugrąžinti atgal į pagrindines komandas, tačiau į nacionalinę ekipa futbolininkai nekviečiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.