Pagalbos šauksmas: mirusį Lietuvos moterų futbolą gelbės emigrantės

Lietuvos moterų futbolą gelbės užsienyje gimusios merginos. Lietuvos futbolo federacija (LFF) paskelbė, kad ieško užsienyje augančių futbolininkių, kurios galėtų vilkėti rinktinės marškinėlius. Lietuvos moterų futbolo problemos – labai senos. Nacionalinė komanda nesugeba parodyti geresnių rezultatų. Atrankoje į 2017 metų Europos čempionatą pernai rinktinė neįveikė pirmojo etapo, kur susirinko pačios prasčiausios komandos.

LFFg gaivina moterų futbolą, skelbimu kviesdama emigrantes.<br>lff.lt nuotr.
LFFg gaivina moterų futbolą, skelbimu kviesdama emigrantes.<br>lff.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-12 11:12, atnaujinta 2018-02-09 23:11

Lietuvės per tris mačus iškovojo 4 taškus, bet į priekį praleido Moldovos ir Maltos komandas, o pergalę šventė tik prieš Liuksemburgą.

Bet LFF tikisi, kad šią problemą išspręs svetur futbolo išmokusios žaidėjos.

„Moterų futbolo vystymasis – svarbi LFF strategijos dalis. Kuriant elitinio futbolo programą siekiama pritraukti ir futbolą žaidžiančias merginas, kurios šiuo metu gyvena užsienyje ir galėtų tapti kandidatėmis į šalies rinktines“, – skelbė LFF.

Federacija ieško merginų, kurios turi Lietuvos pilietybę arba teisę į Lietuvos pilietybę. Taip pat – kurios yra gimusios tarp 2003 ir 1998 metų, tačiau nurodoma, kad taikomos ir išimtys.

Šioms merginoms tektų gaivinti Lietuvos rinktines.

Jaunimo (iki 19 metų) merginų rinktinė šiemet atrankoje į 2017 metų Europos futbolo čempionatą patyrė tris skambius antausius. 16 praleistų įvarčių – ir vos vienas įmuštas. Belgijai lietuvės pralaimėjo net 0:9.

Ne ką „geriau“ pasirodė ir jaunimo (iki 17 metų) komanda. Lietuvės praleido 19 įvarčių ir nė karto neįmušė. Anglijos bendraamžėms jos nusileido 0:14.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.