Ukrainą kare su rusų separatistais palaikęs futbolininkas išvadintas naciu

Ukrainos futbolininko Romano Zozuljos istorija sukrėtė Ispaniją. „Real Betis“ puolėjas buvo išnuomotas antrosios pagal pajėgumą lygos „Rayo Vallecano“ komandai, tačiau netikėtai buvo priverstas grįžti.

R.Zozulja Ispanijoje turi rimtų nemalonumų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Zozulja Ispanijoje turi rimtų nemalonumų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2017, 2:25 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 11:35 PM

„Rayo Vallecano“ sirgaliai pareiškė, kad R.Zozulja turi ryšių su dešiniųjų radikalų grupuote, ir išvadino jį fašistu. Netrukus klubas nutarė atšaukti nuomos sutartį.

„Gavome žinių, kad jis turi problemų su radikalia sirgalių grupuote. Pakalbėjome su „Rayo“ klubu ir sutarėme, kad jis sugrįš į Seviliją“, – sakė „Real Betis“ direktorius Miguelis Torrecilla.

R.Zozulja oficialiai išnuomotas buvo antradienį, bet „Rayo Vallecano“ sirgaliai jį kritikavo dar anksčiau. Socialiniuose tinkluose išsiliejęs pyktis galiausiai persikėlė į klubo treniruočių centrą, kur ukrainietis sulaukė įžeidimų.

Sirgaliai netgi pakabino didžiulį transparantą, kuriame – reikalavimas palikti klubą.

Dabar R.Zozulja turi rimtų problemų. G.Torrecilla jau nurodė, kad klubo savininkai mėgins spręsti teisinius sunkumus. Kadangi oficialiai ukrainietis perėjo į „Rayo Vallecano“ klubą, jis neturėtų gauti leidimo žaisti „Real Betis“ ar kitame Europos klube iki vasaros perėjimų lango.

„Jis labai sutrikęs. Jis tikrai nesitikėjo, kad taip nutiks. R.Zozulja kreipėsi į „Rayo Vallecano“ sirgalius, parašė jiems laišką, tačiau atrodo, kad tai nepasiekė tam tikrų žmonių ir mes turėjome jį priimti atgal“, – aiškino G.Torrecilla.

27 metų ukrainietis atviru laišku kreipėsi į „Rayo Vallecano“ gerbėjus ir teigė, kad buvo nesuprastas dėl savo pažiūrų. Dar pernai atvykęs į Ispaniją jis vilkėjo marškinėlius, ant kurių buvo ukrainiečių kovą su Rusijos separatistais remiantys ženkliukai.

Ispanų žiniasklaida nurodė, kad ženklas priklauso radikaliai šalies grupuotei. Jie kalbėjo apie „Pravyj sektor“ grupuotę, kuri aktyviai dalyvavo Maidane ir vėliau kovojant su separatistais.

R.Zozulja aiškino, kad žurnalistai padarė klaidą. Jis nurodė, kad namuose palaikė karius, kurie mėgino apginti šalį, ir norėjo padėti savo valstybei „itin sudėtingu laikotarpiu“. R.Zozulja pabrėžė, kad jis nepalaikė jokių sukarintų ar neonacių grupuočių, kaip tvirtino daug „Rayo Vallecano“ gerbėjų.

„Į Sevilijos oro uostą atvykau su marškinėliais, ant kurių buvo Ukrainos ženklelis. Žurnalistas pareiškė, kad aš vilkiu sukarintos grupuotės marškinėlius“, – laiške rašė ukrainietis.

Jis į „Real Betis“ klubą atvyko iš Dnipropetrovsko „Dnipro“ komandos.

„Rayo Vallecano“ klubo pagrindiniai aktyvieji sirgaliai – kairiųjų pažiūrų.

R.Zozulja nuo 2010 metų žaidžia Ukrainos rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.