„Paris Saint Germain“ proveržio paslaptis – treneris Unay Emery?

Po žiemos pertraukos Čempionų lyga prapliupo įvarčiai ir netikėtais rezultatais. Visi nustebo, kai „Paris Saint Germain“ 4:0 sudaužė neatpažįstamą „Barcelona“.

U.Emery pakeitė PSG žaidimą.<br>AP nuotr.
U.Emery pakeitė PSG žaidimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-17 15:37, atnaujinta 2017-04-09 21:20

Katalonai 10 sezonų iš eilės žaidė Čempionų lygos pusfinalyje, o dabar ten patektų tik per stebuklą. Ką padarė PSG, kad taip lengvai sutriuškino katalonus?

Investicijos. Teigiama, kad PSG dabar žaidžia geriausią futbolą nuo 2011 metų, kai apie pergales Europoje svajojantį Prancūzijos klubą įsigijo Kataro fondas QSI.

Tą sakė ir vienas pirmųjų Kataro šeichų pirkinių saugas Blaise'as Matuidi: „Tai buvo geriausios mūsų rungtynės, kai aš atėjau į komandą.“

Kataro turtuoliai išleido šimtus milijonų, kad įsigytų tokius garsius žaidėjus kaip Thiago Silva, Edinsonas Cavani, Angelas di Maria, Julianas Draxleris.

Didelius užmojus išreiškė naujas klubo šūkis: „Svajokime apie daugiau“ (Revons Plus Grand). Tačiau jis veikė ne visada.

Pastaruosius keturis sezonus PSG dominavo Prancūzijos lygoje, bet Čempionų lygoje nė sykio nepasiekė net pusfinalio. Dukart prancūzus nukirto būtent „Barcelona“ – 2013 ir 2015 m.

Dėl pernykštės nesėkmės savo posto neteko legendinis prancūzas Laurent'as Blanc'as, kurį pakeitė ispanas Unai Emery. Jį pakvietė PSG prezidentas Nasser al-Khelaifi, sužavėtas darbu „Sevilla“ klube, kuris triskart laimėjo Europos lygą.

Komanda. Prieš šį sezoną PSG paleido savo ryškiausią žvaigždę Zlataną Ibrahimovičių, kuris išvyko į „Manchester United“. Tačiau šią skylę užpildė puikus komandinis darbas.

Anksčiau aplink Z.Ibrahimovičių sukosi visas žaidimas, jis darė ką panorėjęs. Tačiau toks stilius išbalansuodavo žaidimą, o komanda buvo lengvai prognozuojama.

Išsilaisvinęs E.Cavani šį sezoną jau pelnė 34 įvarčius.

Taktika. PSG treneris U.Emery rungtynėse su „Barcelona“ pasirinko drąsią taktiką.

Vietoj saugo Lucaso jis pasitelkė A.di Mirią, kuris pelnė du įvarčius. Tačiau tikroji sėkmė buvo užvaldytas aikštės vidurys, nes vietoj įprastos schemos 4-3-3 jis pasirinko 4-2-3-1.

Po visą aikštę judėjęs B.Matuidi sėjo chaosą „Barcelona“ gynyboje.

Talentai. Nuaidėjus švilpukui pergale ypač džiaugėsi trys PSG išugdyti žaidėjai.

Atraminis gynėjas Presnelis Kimpembe visiškai suvaržė „Barcelona“ žvaigždę Lionelį Messi, Adrienas Rabiot laimėjo saugų dvikovą prieš Sergio Busquetsą, o paskutines 20 minučių žaidė kitas saugas Christopheris Nkunku.

Pirmiesiems – po 21-erius, trečiasis – vos 19-os. Visi trys žaidėjai užaugo Paryžiaus regione ir atstoavo klubo jaunimo komandoms.

Pačių išauginti žaidėjai stiprina PSG tapatybę, kurios trūko pastaraisiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.