„Red Bull“ kompanijai – itin nemaloni žinia: UEFA gali priversti rinktis vieną klubą

Didžiulių pinigų srautas iš „Red Bull“ kompanijos vienam iš remiamų klubų atsilieps labai skaudžiai. Dėl UEFA taisyklių „RB Leipzig“ arba Zalcburgo „Red Bull“ klubas bus diskvalifikuotas iš Čempionų lygos, pranešė „Salzburger Nachrichten“.

„Red Bull“ kompanijai gali tekti rinktis tarp „RB Leipzig“ (nuotraukoje) ir Zalcburgo „Red Bull“ komandų.<br>AP nuotr.
„Red Bull“ kompanijai gali tekti rinktis tarp „RB Leipzig“ (nuotraukoje) ir Zalcburgo „Red Bull“ komandų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2017, 3:25 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 1:46 PM

UEFA turi griežtas taisykles, kuriose nurodyta, kad Čempionų ar Europos lygoje negali žaisti daugiau nei vienas vieno rėmėjo valdomas klubas, rašo goal.com.

Tai reiškia, kad Vokietijoje žaidžianti „RB Leipzig“ bei Austrijos klubas Zalcburgo „Red Bull“ kitą sezoną gali sulaukti laba nemalonių žinių.

„Leipzig“ klubas Vokietijos čempionate sukūrė herojišką istoriją, tačiau greitai pelnė nekenčiamiausio klubo vardą. Klubas į viršų šovė, kai 2009 metais jį atrado gigantė „Red Bull“ kompanija.

Ralpho Hasenhuttlo komanda Vokietijoje tęsia kovą su Miuncheno „Bayern“ dėl karūnos. Jau dabar atrodo aišku, kad ši komanda užsitikrins vietą kitame Čempionų lygos sezone.

Poziciją elitiniame turnyre turėtų išlaikyti ir Zalcburgo „Red Bull“ komanda, kuri gina Austrijos čempionų vardą.

Bet dėl UEFA taisyklių vienas iš šių klubų neturėtų kitą sezoną pasirodyti stipriausių Europos klubų turnyre.

Kompanijos valdomus futbolo klubus prižiūrinčios „Red Bull Soccer“ vadovas Oliveris Mintzlaffas, kuris taip pat ir yra „RB Leipzig“ direktorius, teigė, kad UEFA neturėtų sudaryti kliūčių.

„Mes „RB Leipzig“ klub nesijaudiname. Nėra jokių UEFA signalų. Jeigu užsitikrinsime vietą, tikrai žaisime Europoje“, – O.Mintzlaffą citavo vokiečių SID.

Tačiau UEFA atstovas spaudai sakė: „Tai patvirtins UEFA, kai tik iš nacionalinių futbolo federacijų gausime patekimo į turnyrą formas. Tai bus po sezono.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.