Jautri istorija: jei ne Bastianas Schweinsteigeris, teisėjo tarp gyvųjų nebebūtų

Futbolo pasaulį neseniai sukrėtė jaudinanti istorija – dabar jau karjerą baigęs teisėjas Babakas Rafati atskleidė, kad sunkiu gyvenimo momentu yra nesėkmingai bandęs nusižudyti, o nuo dar vieno mėginimo jį atkalbėjo būtent Vokietijos rinktinės žvaigždė Bastianas Schweinsteigeris.

Bastiano Schweinsteigero laiškas sustabdė teisėją nuo savižudybės.<br>AFP/ „Scanpix“
Bastiano Schweinsteigero laiškas sustabdė teisėją nuo savižudybės.<br>AFP/ „Scanpix“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2017, 2:46 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 9:04 PM

„Po bandymo atlikti savižudybę atsibudau ligoninėje ir mano pirmoji mintis buvo ta, kad kitą kartą viską geriau suplanuosiu ir pasistengsiu, jog man pasisektų. Nuolat patyriau aplinkinių žeminimą ir patyčias.

Po to įvykio žmonės manęs vengė ir niekas iš Vokietijos futbolo asociacijos vadovybės net nebandė su manimi susisiekti. Rūpesčio sulaukiau tik iš kai kurių pažįstamų kolegų ir, mano nuostabai, Bastiano Schweinsteigerio.

Jis man parašė, nors neturėjo jokio motyvo – žinojo, kad po incidento daugiau niekada nebegalėsiu profesionaliai teisėjauti“, – pasakojo B. Rafati.

Vyras atskleidė ir dalį gauto laiško teksto, kuris buvo itin jautrus:

„Pone Rafati, žmonės gyvenime padaro daug klaidų. Bet net ir po jų mes turime būti pakankamai stiprūs ir nepasiduoti. Linkiu jums kuo geriausios kloties“, – rašė B. Schweinsteigeris.

Savo ruožtu B. Rafati padėkojo futbolininkui ir atskleidė, kad tokia žinutė jį labai paveikė ir padėjo pakeisti gyvenimą.

„Toks žmogiškumo gestas iš jo pusės buvo labai gražus. Depresija futbolo pasaulyje vis dar yra tabu.

Po šių įvykių pats dirbu su trimis Vokietijos lygos žaidėjais ir rengiu juos psichologiškai. Dabar net nesuprantu, kaip galėjau norėti atsisakyti gyvenimo – jis tam tiesiog per gražus“, – kalbėjo buvęs arbitras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.