Po LFF skandalo – niūri Algimanto Liubinsko prognozė: judame į tamsią vietą

Šiek tiek daugiau nei metus – tiek laiko Lietuvos futbolo federacija (LFF) ištvėrė be skandalų, tačiau ketvirtadienį ir vėl sudrebėjo silpni šalies futbolo pamatai. LFF prezidentas Edvinas Eimontas per Vykdomojo komiteto posėdį Marijampolėje įteikė prašymą pasitraukti, taip leisdamas džiaugtis senajai gvardijai, kuri siekė užkirsti kelią Julių Kvedarą pakeitusio funkcionieriaus reformoms.

A.Liubinskas teigė, kad E.Eimontas turėjo daryti revoliuciją, o ne laukti lėtų pokyčių.<br>Lrytas.lt montažas.
A.Liubinskas teigė, kad E.Eimontas turėjo daryti revoliuciją, o ne laukti lėtų pokyčių.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2017, 4:36 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:38 PM

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas „Lietuvos ryto“ televizijai teigė, kad E.Eimontas jau pačioje pradžioje padarė vieną blogą žingsnį.

„Iš pradžių reikėjo kirsti galvas, o jis nekirto. Jis norėjo viską daryti evoliuciškai. Bet mūsų futbole reikia ne evoliucijos, o revoliucijos. Kitaip mes būsime, atsiprašant, šiknoj ir nieko nepadarysime“, – sakė A.Liubinskas.

65 metų futbolo specialistas daugybę kartų kritikavo LFF ir buvo vienas atviriausių, kalbančių apie šalies futbolo žaizdas.

E.Eimontą LFF prezidento poste laikinai pakeis viceprezidentas Vidmantas Butkevičius, tačiau jau dabar numanoma, kad gegužę jo vietą turėtų užimti Juliaus Kvedaro ir pilkuoju kardinolu vadinamo Stasio Stankaus sistemai ištikimas žmogus.

A.Liubinskas pabrėžė, kad tokie pokyčiai gali nubraukti ir visą rinktinės trenerio Edgaro Jankausko darbą.

„Jeigu niekas nepasikeis federacijoje, niekas nepasikeis ir futbole. Tiesiog nebus poslinkių kur nors judėti“, – kalbėjo A.Liubinskas.

LFF pranešime spaudai nurodė, kad E.Eimontas pasitraukė dėl „asmeninių priežasčių“.

Tačiau E.Eimontas yra pasiūlęs rimtų struktūrinių pakeitimų, kurie turėtų susilpninti senosios sistemos gerbėjų įtaką LFF koridoriuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.