Stiprybės visiems – Lietuvos futbolas grįžta į XX amžių

Gandai apie mano mirtį buvo gerokai perdėti. Šią mintį kažkada išsakė rašytojas Markas Twainas, perskaitęs pernelyg ankstyvą jam pačiam skirtą nekrologą. Gandai apie tai, kad į Lietuvos futbolą pagaliau atėjo 21-asis šimtmetis, panašu, irgi gerokai perdėti.

N.Kesminas.
N.Kesminas.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Kesminas

Apr 13, 2017, 8:46 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 8:47 AM

„Back to the future“ („Atgal į ateitį“)“, – anot režisieriaus Roberto Zemeckio. Į laikus, kai Vilniaus „Žalgiris“ mušė visokius Taškento „Pachtakorus“ ir Lančchučio „Gurijas“. Pikta, kad juos mušė Arminai Narbekovai ir Valdai Ivanauskai, kurie su dabartiniu Lietuvos futbolo valdymu neturi nieko bendro, o ne Stasiai Stankai ir Vytautai Vaškūnai, kurie, taip, mokėjo žaisti futbolą, bet darė tai labai vidutiniškai. O ir gurijų su pachtakorais šiame lietuviško futbolo etape nebėra.

Dabartinė situacija tokia: Lietuvos futbolas prarado – arba praranda – Edviną Eimontą, Deividą Šemberą, Karolį Kalvaitį. Kas jie tokie?

Apie A lygos prezidento D.Šembero nuopelnus kalbėti turbūt neverta – čempionas aikštėje ir, sprendžiant pagal tą laiką, kai teko dirbti kartu, už aikštės ribų.

K.Kalvaitis – į futbolą iš krepšinio atėjęs gabus vadybininkas, greitai supratęs, kad sienos galva nepramuši. E.Eimontas? Žmogus, kuris neabejotinai būtų tapęs geriausiu visų laikų Lietuvos futbolo federacijos prezidentu. Ir ne todėl, kad pirmtakai – riboto mąstymo Vytautas Dirmeikis ir amžina marionetė Liutauras Varanavičius. Tiesiog E.Eimontas žino, ką ir kodėl daro.

Gaila. Gaila visko, kas yra dabar, bet, matyt, UAB‘as grįžta. Sveikinimai S.Stankui ir kitiems albinams – jūs ir vėl laimite.

Jūsų rinktinė ir vėl FIFA reitinge neturėtų pakilti iki 100-osios vietos, nes jūsų treniravimo metodai Marijos žemėje valdo. „Mirusios“ vaikų sielos, kai sąrašai pildomi vardan valstybinių ir savivaldybinių pinigų, kai tiems patiems vaikams užkertami keliai žengti pirmyn, nes: „Be jo aš nelaimėsiu ir gausiu mažesnį finansavimą“. Jei čia ką nors primelavau, mieli vaikučių treneriai, meskite į mane akmenį – iškęsiu, nedejuosiu.

Ar jūsų rinktinė yra mūsų rinktinė? Taip. Bet būna – kai per rungtynes su San Marinu užpernai – mes skanduojame: „Jūs jau už...sot, na na na na na na“. Iš tikrųjų ne jie už...iso. Jūs.

Gandai, kad į Lietuvos futbolą atėjo dvidešimt pirmasis po Kristaus, pasirodo, gerokai perdėti. Grįžtame į Pachtakorų laikus. Stiprybės visiems. Pirmiausia – rinktinės treneriui Edgarui Jankauskui. Nepraraskime bent jo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.