Karo gaisai Lietuvos futbole: bachūrus supykdęs Edvinas Eimontas turi UEFA kortą

Lietuvos futbolo įvaizdis ir vėl atsidūrė tualete, bet dar galima išvengti vandens nuleidimo ir visiško jo susimaišymo su purvu. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edvinas Eimontas parodęs permainų kupiną „Gerojo valdymo“ raportą labai greitai pareiškė, kad palieka savo postą, taip ant naujai augintos vejos užleisdamas vietą senosios gvardijos vyrukams.

E.Eimontas dar nebaigė kovos.<br>T.Bauro nuotr.
E.Eimontas dar nebaigė kovos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2017, 11:14 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 2:19 AM

Bet kova dar nebaigta.

Atvyks UEFA ir FIFA atstovai

LFF Vykdomo komiteto nariams pareiškęs, kad palieka savo postą E.Eimontas skubiai išvyko į UEFA būstinę, kur pristatė raportą organizacijos vadovams.

Pastariesiems tai paliko įspūdį, o gegužės 2-3 dienomis į Lietuvą atvyks UEFA ir FIFA delegatai, kurių vienas pagrindinių tikslų – stebėti, kaip LFF viršų paims permainos.

Bet šią akimirką LFF koridoriuose permainų vėjai nepučia.

„Buvo reikalavimas stabdyti reformas, atleisti žmones, atsisakyti savo įgaliojimų ir juos perduoti generaliniam direktoriui“, – trumpai „Lietuvos ryto“ televizijai savo pasitraukimo priežastis apibūdino E.Eimontas.

O paklaustas, ar tai galima vadinti šantažu, tarė: „Galima taip įvardinti.“

Galios centras – „ne toje vietoje“

Pernai LFF prezidentu tapęs E.Eimontas jau pirmadienį rengs spaudos konferenciją, kurioje žada situaciją nupasakoti labai detaliai.

Tačiau jau ir dabar aišku – E.Eimontui trauktis atgal prireikė dėl garsiojo raporto, kuris gerokai apsunkintų gyvenimą LFF syvus čiulpiantiems senosios gvardijos klerkams.

Raporte rekomenduojamuose įstatų pakeitimuose – galios centrų pokyčiai. Daug svertų atitektų futbolo klubams, o užribio žaidimų meistrui Stasiui Stankui ir kompanijai geriausiu atveju tektų padavinėti kamuolius.

Eilutėse – ir skaidrumo siekimas, dalies LFF darbuotojų atlyginimų atskleidimas.

„Vizitas UEFA susijęs ne tik su šia istorija, bet pristačiau ir „Gerojo valdymo raportą“ bei sunkumus, su kuriais susiduriu. Kalbu apie Vykdomojo komiteto palaikymo nebuvimą ir vilkinimą. Sulaukiau palaikymo. UEFA ir FIFA gegužės 2-3 dienomis atsiunčia savo delegacijas. Delegatai turės dvi misijas. Viena pagrindinių – reformų klausimas bei įstatų keitimo iniciavimas. Šiuo metu LFF įstatai nėra patvirtinti FIFA“, – kalbėjo E.Eimontas.

Nori keisti tik tai, kas patogu

LFF ir žurnalistams pristatė „Gerojo valdymo“ raportą, kuriame – daugybė naujovių. Iš esmės LFF mėgintų tapti skaidria organizacija, kuri sutraukytų daugybę metų taip puikiai senosios gvardijos suteptų virvučių saitus.

LFF viešai kalbama, kad tokios naujovės ir turėjo sulaukti pasipriešinimo, tačiau E.Eimontas tikėjosi palaikymo iš dalies Vykdomojo komiteto narių.

Bet po žaidimų koridoriuose, prie apskritų ir kitų formų stalų tas palaikymas išgaravo, bet senosios gvardijos vyrukai gelžbetoninės sienos naujovėms statyti nesiruošia.

Kaip sakė Vykdomojo komiteto narys Artūras Krukis, ruošiamasi priimti apie 70 procentų raporte nurodytų naujovių.

Ir kaip per raporto pristatymą šią savaitę pareiškė Lietuvos A lygos direktoriaus postą palikęs Deividas Šemberas – svarbiausi punktai nebus priimti.

„Ir nerekia to slėpti“, – gan piktai sakė D.Šemberas, kuriam turėjo gerokai atsibosti Vykdomojo komiteto narių suokimas apie tai, kad permainų labai norima, bet ne visos jos tinkamos.

Gali ir sugrįžti

Nors E.Eimontas jau yra pareiškęs, kad palieka LFF prezidento postą, jis gali ir vėl sėsti į futbolo sostą. Kol kova nėra baigta, o kortų rankose dar yra, jis ruošiasi paskutinei partijai su senąja gvardija.

„Man svarbiausia – permainos Lietuvos futbole. Aš nesilaikau šių pareigų“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė E.Eimontas, bet galimybės sugrįžti į LFF prezidento postą jis neatmetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.