Italijoje – rasizmo skandalas: futbolininkas kreipėsi į teisėją ir gavo kortelę

 

 Išgirdęs rasistinius įžeidimus S.Muntari paliko aikštę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Išgirdęs rasistinius įžeidimus S.Muntari paliko aikštę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-01 11:21, atnaujinta 2017-05-02 13:55

Pescara“ futbolininkas Sulley Muntari metė gan rimtą kaltinimą rungtynių teisėjui Daniele Minelli. Per Italijos „Serie A“ rungtynes 32 metų buvęs Ganos rinktinės saugas išgirdo rasistinius komentarus ir greitai paliko aikštę.

S.Muntari pareiškė, kad per rungtynes su „Cagliari“ tokį sprendimą priėmė dėl teisėjo abejingumo. Esą futbolininkas kreipėsi į teisėją dėl girdėtų rasistinių komentarų, tačiau arbitras jam parodė geltoną kortelę.

Būtent tada S.Muntari ir paliko aikštę.

„Teisėjas turėtų ne tik stovėti aikštėje ir švilpti. Jis turi daryti viską – stebėti aplinką ir rodyti pavyzdį. Aš paklausiau, ar jis girdėjo įžeidimus. Tvirtinau, kad jis turėtų būti pakankamai drąsus ir sustabdyti rungtynes“, – sakė S.Muntari.


„Pescara“ treneris Zdenekas Zemanas po pralaimėjimo 0:1 sakė: „Jis prašė teisėjo įsikišti, bet arbitras teigė, kad nei girdėjo, nei kažką matė. S.Muntari buvo teisus, bet aikštės palikti jam nereikėjo. Ne mums reikia siekti teisingumo.“

S.Muntari žaidė „AC Milan“ klube, kai tuometinis jo komandos draugas Kevinas Prince'eas Boatengas paliko aikštę, kai sirgaliai per draugiškas rungtynes skandavo rasistines skanduotes. 

Jis socialiniuose tinkluose sulaukė daug palaikymo. FIFA irgi plojo K.P.Boatengui, tačiau pabrėžė, kad aikštės palikti jam nederėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.