Prieš vasaros pertrauką – A lygos intriga: Darvydui Šernui reikia „hattrick'o“

Lietuvos futbolo A lyga ruošiasi vasaros pertraukai. Darvydas Šernas mėgina pavyti Andrejų Paniukovą įvarčių lenktynėse, o Klaipėdos „Atlantas“ - neleisti nutolti varžovus. Lentelės apačioje apie antrą pergalę svajoja „Kauno Žalgiris“, o klubo motyvacija – dviguba, nes laukia Kauno derbis.

 D.Šernas siekia tapti rezultatyviausiu A lygos žaidėju.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 D.Šernas siekia tapti rezultatyviausiu A lygos žaidėju.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2017, 10:22 AM

16-asis turas žada nemažai intrigų, o tada Lietuvos futbolo gerbėjai galės traukti ilsėtis. Alyga.lt pateikia didžiausias turo intrigas.

Ar pavyks D.Šernui pavyti A.Paniukovą iki pertraukos?

Rezultatyviausias lygos futbolininkas A.Paniukovas iškeliavo į Rusiją ir paskutiniame čempionato ture prieš pertrauką tikrai nežais. Jo artimiausi persekiotojai žalgiriečiai Elivelto ir D.Šernas atsilieka trimis įvarčiais. Jei brazilo taikiklis šiuo metu yra nusimušęs, tai Lietuvos rinktinės puolėjas, praėjusiame ture varžovų vartininką nuskriaudęs du sykius, „Jonavos“ gynybai turėtų būti vienas didžiausių galvos skausmų.

Kelionė į Jonavą vilniečiams lengvo pasivaikščiojimo nežada. Aukštaitijos komanda, net ir dėl traumų byrant gynybos linijai, pastaruoju metu vidutiniškai praleidžia tik kiek daugiau nei 1 vieną sykį. Tačiau „Žalgiris“ šio sezono tarpusavio akistatose abu kartus mušė po dublį. O tai geras ženklas puikią formą šiuo metu demonstruojančiam D.Šernui, kuris, verta pastebėti, nesismulkina ir, jei būna rezultatyvus, tai mažiau nei dviem įvarčiais neapsiriboja. Jo sąskaitoje – ir du hetrikai. Būtent jo trūksta iki A.Paniukovo. Misija įmanoma.

Kuri Kauno komanda derbyje pratęs seriją be pralaimėjimų?

Tiek Kauno „Stumbras“, tiek „Kauno Žalgiris“ žaidžia geriausią atkarpą sezone. Jei tragiškai pradėję čempionatą žalgiriečiai taškus iškovojo paskutinėse dvejose rungtynėse, tai „Stumbras“ pralaimėjimo kartėlį juto prieš penkis turus. Jau įvykusių šio čempionato derbių statistika palankesnė nominaliems aikštės šeimininkams mėlyniesiems, pirmajame rate komandos išsiskyrė taikiai, tuo tarpu antrajame triumfavo „Stumbras“. 

Tačiau šįkart nuspėti mačo baigtį yra bene sunkiausia. Daugiausiai įvarčių lygoje praleidęs „Kauno Žalgiris“ vartus užrakino tiek „Žalgiriui“, tiek Utenos „Uteniui“, tuo tarpu kita Kauno komanda sustabdė riterius. Žalgiriečiams pergalė derbyje būtų ryškius šuolis link septintosios vietos, tuo tarpu „Stumbro“ radare – ketvirtoje vietoje įklimpęs Klaipėdos „Atlantas“. Be abejonių, trečiojoje Kauno komandų akistatoje liūdna nebus.

Padidės pirmaujančių komandų atotrūkis nuo „Atlanto“?

Tie laikai, kai „Atlantas“ buvo antroje vietoje ir lipo ant kulnų „Žalgiriui“ atrodo tarsi sapnas. Šiuo metu nuo trečioje vietoje esančių „Trakų“ uostamiesčio komandą skiria jau 5 taškų deficitas. Klaipėdos ekipa šiuo metu yra giliausioje duobėje, o atmosferą tik dar labiau atšaldo vienas po kito klubą paliekantys legionieriai, aplink kuriuos ir sukosi visas „Atlanto“ žaidimas. Užduoties tikrai nepalengvins ir tai, kad šiame ture laukia išvyka į Marijampolę, kur savo „svetingumą“ demonstruoti pasiryžusi „Sūduva“.

Pastaroji šių rungtynių laukia su nekantrumu, norėdama reabilituotis prieš savo žiūrovus, kuriems teko stebėti, kaip jų palaikoma komanda jau antrą sykį sezone namuose išleido pergalę prieš „Jonavą“. Prieš klaipėdiečius „Sūduvai“ šiame sezone laimėti dar nepavyko, abu sykius išsiskirta lygiosiomis, tačiau, norint išlaikyti viltis kovoje dėl titulo, įveikti artimiausius konkurentus yra tiesiog privaloma. Ypač tada, kai varžovas išgyvena sunkius laikus.

Suvalkiečių kluptelėjimo ne mažiau laukia „Trakai“. Nesugebėję įveikti „Stumbro“, o pergalė būtų leidusi pasivyti marijampoliečius, riteriai stengsis nepakartoti šios klaidos prieš namuose prieš „Utenį“, kuris vis dar ieško savo žaidimo. O paieškos, prie komandos vairo stojus ispanui Davidui Campanai, nevyksta taip, kaip norima, uteniškiai skina lygiąsias. Šiose rungtynėse paaiškės, ar „Trakų“ stabtelėjimas praėjusiame ture buvo tiesiog atsitiktinumas ar po rinktinių pertraukos vis tik buvo grįžta į sezono startą, kai pergales riteriai nukaldavo tiesiog išvargdavo.

2017 m. A lygos XVI turas

Birželio 20 d. 18.00 „Jonava“ – „Žalgiris“ (Jonavos miesto stadionas)

Birželio 20 d. 20.00 „Stumbras“ – „Kauno Žalgiris“ (S.Dariaus ir S.Girėno stadionas)

Birželio 21 d. 18.00 „Sūduva“ – „Atlantas“ (ARVI arena)

Birželio 21 d. 20.00 „Trakai“ – „Utenis“ (LFF stadionas)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.