Kainos į Lietuvos futbolo klubų Europines rungtynes: kai kurios iš jų – ganėtinai keistos

Jau šią savaitę Lietuvos futbolo klubai stoja į atsakomasias rungtynes Europos lygos atrankoje.

Lietuvos klubai ruošiasi atsakomosioms rungtynėms Europos lygos atrankoje<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos klubai ruošiasi atsakomosioms rungtynėms Europos lygos atrankoje<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2017, 8:28 PM, atnaujinta Jul 5, 2017, 1:09 AM

Visos komandos pirmąsias rungtynes žaidė išvykose, o nesėkmingą startą patirti teko tik vienai iš jų. Klaipėdos „Atlantas“ tolimąjame Kazachstane, Almatoje vietos „Kairat“ klubui nusileido net 0:6.

Tuo tarpu, Marijampolės „Sūduva“ atsilaikė Baltarusijoje, kur lygiosiomis 0:0 sužaidė su Soligorsko „Shaktyor“, o „Trakai“ sėkmingai pasirodė Škotijoje, kur 2:1 sugebėjo nukauti Pertho miesto atstovus – „St. Johnstone“ ekipą.

Prieš atsakomąsias rungtynes, komandos visais įmanomais būdais vilioja sirgalius į stadionus. Tačiau ne paslaptis, jog palaikančiųjų asmenų kiekį lemia ir bilietų į rungtynes kainos, kurios tam tikrais atvejais nežavi.

„Atlanto“ komanda, kurios šansai patekti į kitą etapą patys minimaliausi, bilietą į artėjančias rungtynes siūlo įsigyti už penkis eurus. Brangesnių nėra – kiekvieno kaina identiška.

„Sūduva“ siūlo bilietus, kurių kainos varijuoja nuo septynių iki devynių eurų. Atsižvelgiant į tai, kad šansai žengtį į kitą Europos lygos atrankos etapą labai realūs, kainos tikrai nesikandžioja.

Palyginimui, į vietines rungtynes tarp kitų futbolo komandų, marijampoliečiai gali nueiti sumokėję 1.50 –  2.50 eurų. Klaipėdoje gyvenantys asmenys vietinės komandos pasirodymą A lygoje gali matyti už tris eurus.

Tačiau ne vieną futbolo sirgalių nustebino bilieto kaina, kurią galima išvysti norint nusipirkti bilietą į rungtynes LFF stadione, kur „Trakai“ priims varžovus iš Škotijos. Čia bilieto kaina siekia net 25,20 eurų. Tiesa, įvedus tam tikrą nuolaidos kodą bilietą galima įsigyti už šešis eurus. Deja, ne kiekvienas akylesnis futbolo sirgalius tą kodą gali žinoti. 

Taigi, šiuo atveju, „Trakų“ komandai visa tai gali atsiliepti dvejopai – arba stadione bus tik svečių sirgaliai, arba stadionas bus užpildytas daugybės lietuvių.

Realiausias atvejis, kad „Trakų“ komanda tokiu būdu siekia pasipelnyti iš atvykėlų škotų, kurie bilietus nusprestų nusipirkti, būtent Lietuvos komandos siūlomoje platformoje.

Tuo pačiu, šias kainas galima palyginti ir su tomis, kurios taikomos krepšinyje. Štai pavyzdžiui  į Kauno „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje paskutinį sezoną buvo galima patekti vos už septynis eurus. Skirtumas tik tas, kad kauniečiai jau žaidė pagrindiniame turnyre, kai tuo tarpu, futbole dar tik žaidžiamos atrankos.

Kainos sudarinėjamos atsižvelgiant į daugybę niuansų, tačiau galima ir retoriškai pasvarstyti: ar prie didesnio futbolo populiarinimo neprisidėtų galimybė į aukštesnio lygio varžybas patekti kur kas pigiau? Galbūt verta vieną kartą pasiaukoti ir padaryti sirgaliams šventę padovanojant nemokamas rungtynes?

Verta pabrėžti, kad tokios rungtynės netransliuojamos nė per vieną televiziją, todėl tai yra puikiausias šansas prisivilioti Europinio futbolo išsiilgusius asmenis į stadionus. Protingos investicijos į ateitį visuomet atsiperka, o Europinės rungtynės yra retas, bet pats geriausias šansas didinti futbolo populiarumą Lietuvoje.

Primename, kad visų Lietuvos komandų kovass Europoje išvysti bus galima jau Ketvirtadienio vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.