Lietuvos futbolo klubų pasirodymas Europoje: kaimynams belieka pavydėti

Lietuvos futbolui – džiaugsmo pliūpsnis. Pastaraisiais sezonais ganėtinai nesėkmingai UEFA Europos lygos atrankoje žaidę Lietuvos klubai pasuko kitu keliu.

Du iš trijų Lietuvos futbolo klubų žengė į kitą Europos lygos atrankos etapą<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Du iš trijų Lietuvos futbolo klubų žengė į kitą Europos lygos atrankos etapą<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2017, 12:44 PM, atnaujinta Jul 7, 2017, 1:45 PM

Marijampolės „Sūduva“ pirmąjį barjerą perkopė net po ketverių metų pertraukos, o „Trakų“ futbolo klubas rodo, jog taip pat yra nusiteikęs rimtai ir nenori kartoti klaidų, kurias darė praėjusiais metais.

Nė viena iš šių komandų nebuvo laikoma favorite, tačiau sugebėjo į nokautą pasiųsti galingesniais įvardintus varžovus. „Sūduva“ dviejų rungtynių bendru rezultatu 2:1 palaužė Salihorsko „Šachtior“, o „Trakai“ 3:1 užtildė daug kalbėjusius, tačiau taip nieko ir nenuveikusius varžovus iš Škotijos – „St. Johnstone“ ekipą.

Nepasisekė tik vieninteliam Lietuvos atstovui – Klaipėdos „Atlantui“. Uostamiesčio klubui teko galingas varžovas iš tolimojo Kazachstano – Almatos „Kairat“ komanda. Klaipėdiečiai varžovams  bendru rezultatu nusileido net 1:8.

Džiaugsmą lietuviams turėtų padidinti ir tai, kad mūsų šalies futbolo klubai, Europos lygos atrankoje pasirodė geriau nei kitos Baltijos šalys – Latvija ir Estija. Po vakarykštės dienos tapo aišku, kad kitame etape turėsime daugiau klubų, nei mūsų kaimynai.

Iš trijų Latvijos atstovų į kitą etapą žengė tik vienintelis „Liepaja“ klubas. Jų bendras serijos rezultatas prieš komandą iš Šiaurės Airijos „Crusaders“ buvo 3:3, tačiau į kitą etapą latviams patekti leido išvykoje pelnytas įvartis. Kiti Latvijai atstovavę klubai – „Jelgava“ ir „Ventspils“ pasirodymą Europoje baigė nusileisdami Vengrijos ir Islandijos komandoms.

Iš Estijos komandų į kitą etapą pateko taip pat tik vienintelis atstovas. Juo tapo Talino „Nomme Kalju“ komanda – ta pati, kuri praėjusiais metais europinį žygį užbaigė „Trakams“. Talino klubas bendru rezultatu 4:2 įveikė varžovus iš Farerų salų – Toršauno „B36“ komandą. 

Tačiau kitos komandos didesnių vilčių neturėjo. Talino „Levadia“ komanda ne itin gerai atrodė prieš „Cork city“ komandą iš Airijos (bendras rezultatas – 2:6), o Talino „Flora“ neprilygo „Domzale“ ekipai iš Slovėnijos (bendras rezultatas – 2:5).

Įdomu tai, kad vienintelė iš vių Latvijos komandų, kuri pateko į kitą etapą „Liepaja“ susitiks būten su Lietuvos atstove – Marijampolės „Sūduvos“ komanda.

Ateinančią savaitę dar laukia Vilniaus „Žalgirio“ startas UEFA Čempionų lygos atrankoje. Ten Lietuvos čempionai susitiks su grėsminga varžove iš Bulgarijos – Razgrado „Ludogorets“ komanda.

Jeigu žalgiriečiams taip pat pavyktų perkopti pirmąjį barjerą, Lietuvos futbolui tai būtų fantastiškas pasiekimas, kurio sirgaliai neregėjo jau ganėtinai ilgą laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.