„Sūduvos“ pasaka Europoje tęsiasi: sutriuškinta galiūnė iš Šveicarijos

Marijampolės „Sūduvos“ komandos pasaka Europoje tęsiasi. O šį kartą ji nušvito ypatingomis spalvomis.

 "Sūduva" toliau sėkmingai kovoja Europos lygos atrankoje<br>Klubo nuotr.
 "Sūduva" toliau sėkmingai kovoja Europos lygos atrankoje<br>Klubo nuotr.
 "Sūduva" toliau sėkmingai kovoja Europos lygos atrankoje<br> Klubo nuotr.
 "Sūduva" toliau sėkmingai kovoja Europos lygos atrankoje<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 27, 2017, 8:10 PM, atnaujinta Jul 27, 2017, 11:35 PM

Ryžto kautis ir pradžiuginti sirgalius kupini suvalkiečiai namų stadione priėmė grėsmingus varžovus iš Šveicarijos – „Sion“ klubą, o galutinis rungtynių rezultatas šiems kaip reikiant turėjo įvaryti baimės.

„Sūduvos“ futbolininkai rungtynes laimėjo tiesiog įspūdingu rezultatu 3:0 (2:0), o du įvarčiai krito vos per pirmąsias dešimt rungtynių minučių. Dar vienas – jau per pridėtinį teisėjo laiką.

Pirmasis rungtynių įvartis buvo pelnytas jau trečiąją rungtynių minutę. Tiesa, vartų liniją jis kirto „Sion“ klubo gynėjo Paulo Ferreira dėka.

Netikėtai „Sūduvą“ į priekį paleidusius svečius tokia situacija sukrėtė. Tuo pasinaudodama Marijampolės komanda devintąją rungtynių minutę persvarą padvigubino. Marijampolės stadione susirinkusius žiūrovus šokinėti iš džiaugsmo privertė taiklus komandos saugo Pauliaus Janušausko šūvis.

Visas rungtynes „Sūduva“ sėkmingai gynėsi, o į visišką šoką „Sion“ futbolininkus pasiuntė vykstant paskutinėms mačo akimirkoms. 91-ąją minutę galutinį tašką rungtynėse padėjo Karolio Laukžemio taiklus smūgis.

Prieš rungtynes buvo daug kalbama, kad viena pajėgiausių Šveicarijos komandų – pats rimčiausias iššūkis marijampoliečiams. Pirmajame etape „Sūduva“ palaužė Salihorsko „Shaktyor“ komandą iš Baltarusijos, o antrajame nukovė „Liepaja“ komandą iš Latvijos, tačiau tai toli gražu nebuvo tokio aukšto kalibro komanos, kaip yra „Sion“.

„Sion“ klubas savo sąskaitoje turi ne vieną Šveicarijos lygos, bei taurės nugalėtojų titulą, o ir bendra žaidėjų vertė (22,45 mln. eurų) net septynis kartus didesnė nei Sūduvos komandos (3,70 mln.).

Tačiau šie faktai nė kiek negąsdino „Sūduvos“ komandos narių.

„Kol kas mums sekėsi gerai, nukeliavome toli, nusipelnėme čia būti. Žaisti su „Sion“ bus sunku, bet mes būsime pasirengę.  Apie konkretų rezultatą negalvojame. Mes rūpinamės tuo, kaip kuo geriau žaisti, o rezultatas pasirūpins pats savimi“, – dar prieš dvikovą motyvacijos neslėpė „Sūduvos“ gynėjas Radanfah Abu Bakras.

Panašu, kad geras pasiruošimas ir motyvacija stipriai pagelbėjo.

Akivaizdžiu poros favoritu buvo laikomi varžovai iš Šveicarijos, tačiau Marijampolės klubas dėl to nesijaudino. Aikštėje jie kovojo ryžtingai ir žengė ne paskutinį, tačiau ganėtinai tvirtą pirmąjį žingsį link kito etapo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.