Vokietijos futbolo lygos startas: penkios intrigą keliančios komandos

Aukščiausio lygio futbolo išsiilgę gerbėjai dėliojasi paskutinius planus prieš naująjį sezoną. Anglijoje jau startavo naujasis „Premier“ lygos sezonas, o į aikštę žengti eilė atėjo ir Vokietijos futbolo grandams.

 Vokietijoje startuoja naujasis futbolo lygos sezonas<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Vokietijoje startuoja naujasis futbolo lygos sezonas<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 "Hoffenheim" kovja prieš "Liverpool" dėl patekimo į Čempionų lygą<br> AFP/Scanpix nuotr.
 "Hoffenheim" kovja prieš "Liverpool" dėl patekimo į Čempionų lygą<br> AFP/Scanpix nuotr.
 "Bayern" futbolininkai vėl laikomi favoritais<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 "Bayern" futbolininkai vėl laikomi favoritais<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 "Borussia" kaip ir kasmet stipriai motyvuota<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 "Borussia" kaip ir kasmet stipriai motyvuota<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 18, 2017, 2:55 PM

Komandos per vasarą labai stipriai paplušėjo, o nauji iššūkiai – naujos galimybės įrodyti ko esi vertas ir pamiršti praėjusių metų skaudulius

Pristatome jums penkias Vokietijos aukščiausiosios futbolo lygos komandas, kurių pasirodymus naujajį sezoną sekti bus labai verta.

Miuncheno „Bayern“

Niekas nesitiki kito scenarijaus kaip tik Miuncheno klubo triumfo Vokietijoje šeštą sezoną iš eilės. Būtent tai jie ir bandys pakartoti šį sezoną.

Visame pasaulyje garsaus klubo dominavimas – akivaizdus. 2016-2017 metų sezone jie finišavo artimiausią persekiotoją aplenkę net penkiolika taškų.

Komandos strategui Carlo Ancelotti – milžiniškas spaudimas, kadangi praėjusį sezoną laimėtas vietinis čempionatas, tačiau neiškovota Vokietijos taurė ir nepasisekė Čempionų lygoje.

Italas džiaugiasi prancūzų saugo Corentino Tolisso atvykimu iš „Lyon“ klubo ir kolumbiečiu Jamesu Rodriguezu iš „Real“. Taip pat atvyko gynėjai Niklas Suele ir  Sebastianas Rudy iš „Hoffenheim“.

Nauji žaidėjai bandys kompensuoti Philippo Lahmo neteiktį, kuris baigė karjerą ir Xabi Alonso išvykimą. Douglas Costa taip pat išvyko. Džiaugiamasi, kad pavyko išsaugoti Robertą Lewandowski.

Dortmundo „Borussia“

„Borussia“ buvo paskutinė komanda kuri laimėjo lygos titulus 2011 ir 2012 metais prieš pradedant dominuoti „Bayern“ klubui.

Peteris Boszas perėmė Thomaso Tuchelio trenerio kėdę, kuriam nelabai sekėsi po Jurgeno Kloppo išėjimo. T.Tuchelis gali pasigirti nebent tuo, kad atvedė komandą iki Vokietijos taurės.

P. Boszas, daug dirbo su jaunimu „Ajax“ klube, tikimasi, kad taip bus ir dabar. Tačiau situaciją blogina galimas Osmane Dembele išvykimas į „Barcelona“ komandą. Tai būtų nemažas smūgis. Ispanijos klubas intensyviai ieško kuo pakeisti Neymarą, o O.Dembele – realiausias variantas.

Taip pat puolėjas Pierre-Emerickas Aubameyangas buvo arti išvykimo. Toks praradimas dar stipriau smogtų visoms viltims.

Žinant pastarųjų sezonų žaidimą, Dortmundo miesto klubą stebėti ir vėl bus malonumas.

„Leipzig“

Ši komanda sudrebino Vokietiją, kuomet jau debiutiniame sezone aukščiausioje lygoje liko antra ir pelnė automatinį kelialapį į Čempionų lygos atranką. Tačiau kalbama, kad šis sezonas bus daug sunkesnis.

Komandai pavyko išsaugoti praėjusio sezono pergalių kalvius Emilį Forsbergą ir Naby Keita bei įsigyti prancūzą Jean-Keviną Augustiną atvykusį iš „Paris Saint-Germain“, kuris pakeis Davidą Selke išvykusį į Berlyno „Hertha“. Iš „Galatasaray“ atvyko portugalų saugas Bruma.

Su šiais papildymais tikimasi vėl sudrebinti futbolo pasaulį.

„Hoffenheim“

„Hoffenheim“ komanda, kuri kovoja prieš „Liverpool“ dėl patekimo į Čempionų lygą, praėjusį sezoną išmušė iš vėžių rodos stipresnes komandas tokias kaip „Schalke“ ar Leverkuzeno „Bayer“.

Visa garbė tenka vos 30-ies metų strategui Julianui Nagelsmannui, jauniausiajam „Bundesliga“ pirmenybėse, kuris buvo išrinktas metų treneriu.  Pasirodęs 2016 vasarį, jis atvedė komandą į aukštumas.

Klubas turės verstis be gynėjų Niklaso Suele ir Sebastiano Rudy, kuriuos pagrobė „Bayern“. Tačiau mainais gautas vokietijos puolėjas Serge Gnabry.

Nepaisant pasikeitimų, tikimasi dar vieno audringo sezono.

„Hamburger SV“

Hamburgo komanda yra vienintelė, kuri žaidžia lygoje nuo pat jos įsikūrimo 1963-aisiais. Ji susilaukė ypatingai daug kritikos, kai pralaimėjo trečiosios lygos komandai taurės kovose.

Hamburgo stadiono kampe yra laikrodis, kuris skaičiuoja dienas, valandas, minutes, sekundes nuo pirmojo starto Vokietijos aukščiausioje lygoje.

Tokie pralaimėjimai atneša daug dvejonių ir baimės, o dabar daug mąstoma apie pirmąjį lygos mačą prieš „Augsburg“ klubą. Kamuoja klausimai dėl žaidėjų Nicolai Muellerio, Douglaso Santoso, Walace'o, Aaron Hunto ir Lewiso Holtby likimų.

Tačiau dideliu pliusu gaunasi tai, kad nebereikės dairytis į dvejas puses. Kadangi iš taurės varžybų jau iškrito, „Hamurger“ futbolininkai galės susitelkti į vietinį čempionatą, o ar sugrįš į geresnius laikus sekti bus kaip niekada įdomu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.