UEFA patvirtino Nacijų lygos formatą – lietuviai turės daugiau šansų patekti į Europos čempionatą

UEFA jau patvirtino Nacijų lygos formatą, kuris pakeis beveik visas draugiškas rungtynes. Komandos, kurios nepateks į 2020 m.Europos čempionatą, turės papildomą šansą, nes Nacijų lygoje bus išdalintos keturios vietos Senojo žemyno pirmenybėse.

 Lietuviai turės dvi progas patekti į Europos čempionatą.<br> M.Ambraso nuotr.
 Lietuviai turės dvi progas patekti į Europos čempionatą.<br> M.Ambraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2017, 7:34 AM, atnaujinta Sep 22, 2017, 5:08 PM

Nacijų lygoje dalyvaus 55 Europos komandos ir jos bus suskirstytos į keturias lygas. 

A lygoje žais 12 geriausių Europos komandų, B lygoje taip pat varžysis 12 komandų, C lygoje – 15, D lygoje – 16.

A ir B lygose bus keturios grupės iš trijų komandų. C lygoje bus viena grupė iš trijų komandų ir trys grupės iš keturių komandų. Tuo tarpu D grupėje varžysis keturios grupės sudarytos iš keturių komandų. A lygos grupių nugalėtojos pateks į kitą etapą ir žais pusfinalius, kur bus išsiaiškinta, kas varžysis dėl pirmosios vietos. Taip pat bus žaidžiama ir dėl trečiosios vietos.

Visos komandos sužais 4–6 rungtynes 2018 metų rugsėjo-lapkričio mėnesiais.

B, C ir D lygų nugalėtojos pateks į aukštesnį divizioną, kai tuo tarpu A, B ir C lygų paskutinę vietą užėmusios ekipos nukris į žemesnį divizioną. 

Šiuo metu Lietuvos rinktinė patenka į D lygą kartu su Baltarusija, Gruzija, Armėnija, Makedonija, Farerų Salomis, Liuksenburgu, Latvija, Moldova, Kazakstanu, Andora, Malta, Kosovu, San Marinu ir Gibraltaru. 

Tiesa, galutinės lygų sudėtys paaiškės kai pasibaigs Europos čempionato atranka. Rezultatai po spalio 11 d. jokios įtakos komandų išdėstymui neturės. 

Atranka į Europos čempionatą

Atranka į Europos čempionatą smarkiai nesikeis. Atrankos varžybos ir vėl bus rengiamos lygiai taip pat, kaip ir buvo, tačiau po jų paaiškės tik 20 komandų, kurios varžysis Europos čempionate.

Kitos keturios paaiškės po Nacijų lygos. Kiekvienos grupės nugalėtoja pateks į atkrintamąsias varžybas po kurių ir paaiškės likusios 4 Europos čempionato dalyvės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.