Po sumaišties Katalonijoje – kuriozinis pasiūlymas „Barcelona“ klubui iš Rusijos

Katalonijos referendumas ir noras atsiskirti nuo Ispanijos, šioje šalyje įnešė daug sumaišties. Pykčiai ir nesutarimai vyrauja ne tik politikoje. Visos problemos palietė ir sportą. 

 Atsiskyrus Katalonijai, daug klaustukų iškiltų ties "Barcelona" klubu<br> Lrytas.lt koliažas
 Atsiskyrus Katalonijai, daug klaustukų iškiltų ties "Barcelona" klubu<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2017, 12:11 PM

Tiek krepšinio, tiek futbolo, tiek ir kitų sporto šakų rinktinėse yra ne vienas žaidėjas kilęs iš Katalonijos, o tai tapo didžiuliu galvos skausmu sporto reikalais besirūpinantiems asmenims.

Bene didžiausi neaiškumai palietė Barselonos miestą bei jo garbę ginančias komandas. Per visą pasaulį nuskambėjo žinia apie milžiniško pasipiktinimo sulaukusį  „Barcelona“ futbolo komandos bei  Ispanijos nacionalinės futbolo komandos narį Gerardą Pique.

Vien dėl to, jog išreiškė palaikymą dėl Katalonijos referendumo, gynėjas susilaukė daugybės kritikos strėlių, o vienos treniruočių metu net gi buvo nušvilptas.

Dabar viešumoje netyla klausimas – kas gali laukti vieno populiariausių visame pasaulyje „Barcelona“ futbolo klubų? Juk įvykus permainoms geografiniame žemėlapyje, jis taptų nebe ispaniška komanda.

Kol kas, tik juokaujama, kad Katalonijai gavus nepriklausomybę „Barcelona“ turėtų palikti Ispanijos aukščiausiąją lygą ir ieškotis naujos. Bet Katalonijai atsiskyrus toks scenarijus taptų visai realus.

Tarsi norėdama pasijuokti iš tokios situacijos, viena Rusijos komandų pasiūlė kuriozinę išeitį – galima prisijungti prie šios šalies futbolo klubų. Tiesa, ne aukščiausiosios, o tik antros pagal pajėgumą lygos.

„Matome, kad „Barcelona“ komandai gali tekti pakeisti lygą, kurioje rungtyniautų. Taigi, kviečiame dalyvauti geriausioje futbolo lygoje pasaulyje – NFL “, – savo oficialioje Twitter paskyroje rašė antroje pagal pajėgumą Rusijos lygoje rungtyniaujanti Krasnojarsko „Jenisej“ komanda. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.