Penktą „Aukso kamuolį“ gavęs C.Ronaldo: „Aš – geriausias žaidėjas futbolo istorijoje“

Jau penktą karjeroje „Aukso kamuolį“ – „Ballon d'Or“ gavęs portugalas Cristiano Ronaldo nesismulkino: prancūzų žiniasklaidai pasakė, kad jis yra pats geriausias žaidėjas ir geresnio pasaulyje nebuvo.

 Cristiano Ronaldo<br> AP nuotr.
 Cristiano Ronaldo<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-08 10:02, atnaujinta 2017-12-08 10:57

Ketvirtadienio vakarą Paryžiuje įvyko iškilminga 2017 metų „Ballon d'Or“ apdovanojimų ceremonija, kurioje buvo įteiktas prizas geriausiam metų futbolininkui.

„France Football“ leidinys geriausiu metu futbolininku išrinko Madrido „Real“ ekipos lyderį 32-iejų Cristiano Ronaldo, kuris praėjusį sezoną su klubu laimėjo du svarbiausius titulus – Čempionų lygą ir „La Liga“.

Antroje pozicijoje liko Lionelis Messi, kuris praėjusį sezoną užfiksavo šiek tiek geresnę statistiką, tačiau su „Barcelona“ iškovojo tik vieną Karaliaus taurės trofėjų. Abu futbolininkai turi po tiek pat šių trofėjų – penkis.

L.Messi atstovaudamas „Barcelona“ ir Argentinos rinktinei sužaidė 61 rungtynes, pelnė 52 įvarčius ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų.

Savo ruožtu, Portugalijos rinktinės žvaigždė šiais metais iš viso aikštėje pasirodė 56 kartus, varžovų vartininkus nuginklavo 49 kartus ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų.

„Dar nėra gimęs geresnis futbolininkas už mane. Aš esu geriausias žaidėjas futbolo istorijoje“, – po apdovanojimo pareiškė Portugalijos rinktinės žvaigždė.

Jis taip pat atsakė į klausimą, ar jo gyvenime buvo sportininkų, kuriuos jis dievintų vaikystėje ar jaunystėje.

„Jų buvo daug. Todėl, kad aš stebėjau ne vieno sporto, o daugelio sporto šakų geriausiuosius atletus. Todėl jų buvo labai daug“, – kalbėjo C.Ronaldo.

Dešimtmetį „Ballon d'Or“ prizą teikė „France Football“ leidinys ir FIFA, tačiau parėjusiai metais sutartis baigėsi ir organizacijos nutarė skirti savuosius prizus atskirai. FIFA dabar rengia savo pagerbimo ceremoniją, o prizas vadinasi „The Best“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.