Didysis Rusijos sporto strategas laikinai traukiasi iš futbolo vadovo posto

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) pareiškė, kad praeityje Rusijos sporto ministro ir dabartinio Rusijos vicepremjero Vitalijaus Mutko sprendimas laikinai palikti šalies futbolo federacijos prezidento postą neturės įtakos 2018 metais Rusijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui.

V.Mutko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Mutko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Mutko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Mutko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 26, 2017, 1:19 PM

Dėl nerimstančių dopingo skandalų šalyje buvęs Rusijos sporto ministras 59-erių metų V. Mutko pusei metų perdavė Rusijos futbolo sąjungos vairą Aleksandrui Alajevui, tačiau liko kitų metų birželio 14 – liepos 15 dienomis Rusijoje vyksiančio pasaulio futbolo čempionato organizacinio komiteto vadovu. Tikinama, kad V.Mutko žada paduoti Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC) į Lozanoje esantį Sporto arbitražo teismą už tai, kad IOC visam gyvenimui jam uždraudė rodytis savo renginiuose. Taip pat V.Mutko planuoja kovoti, kad rusų olimpinei rinktinei būtų suteikta teisė startuoti Pjongčango žaidynėse.

FIFA savo išplatintame pranešime teigė „suprantanti pono V. Mutko sprendimą, kuris priimtas siekiant nepakenkti 2018 metų pasaulio čempionatui Rusijoje“ ir dėkojo „už atsakingą žingsnį bei pasiruošimo planetos pirmenybėms metu atliktą darbą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.