Vaizdo peržiūros sistema Anglijos taurės rungtynes Liverpulyje pavertė pajuokos objektu

Aikštės arbitras ir ginčytinų momentų vaizdo peržiūros sistemos teisėjas (The Video Assistant Referee, VAR) savo neryžtingumu sugadino Anglijos Futbolo asociacijos (FA) taurės turnyro 1/16 etapo rungtynes tarp „Liverpool“ ir „West Bromwich Albion“ klubų. Sistema vien pirmame kėlinyje buvo naudojama net tris kartus ir žaidėjams bei žiūrovams ilgokai tekdavo laukti teisėjų sprendimo.

 Teisėjas Craigas Pawsonas peržiūri ginčytiną momentą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Teisėjas Craigas Pawsonas peržiūri ginčytiną momentą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2018, 3:19 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:38 PM

„Mums jau trūko jėgų, dėl traumos mes netekome žaidėjo, o VAR sistema kėlė daug problemų“, – sakė „West Brom“ treneris Alanas Pardew. – Mes tiesiog vaikštinėjome aikštėje ir ilgiausiai laukėme sprendimų. Stadionas kunkuliavo iš pykčio, o kiekvienas įvartis tapo ginčo ir pajuokos objektu bei taip buvo tempiamas rungtynių laikas.“

WBA komanda po pirmo kėlinio pirmavo 3:1, o vėliau svečiuose 3:2 eliminavo „Liverpool“ futbolinikus iš FA taurės turnyro.

19-ą min., kai rezultatas jau buvo 2:1 svečių naudai, „West Brom“ ekipos žaidėjas Craigas Dawsonas galva po kampinio pasiuntė kamuolį į Simono Mignolet ginamus vartus, but teisėjas Craigas Pawsonas, pasitaręs su VAR Andre Marrineriu, įvarčio neužskaitė, užfiksavę Garetho Barry nuošalę. Peržiūra tęsėsi ilgiau negu minutę.

Netrukus jau liverpuliečiai apeliavo teisėjo sprendimą, kai 23-ią min. baudos aikštelėje buvo pargriautas Mohamedas Salah. Šįkart arbitras C.Pawsonas vaizdo kartojimą peržiūrėjo šalia aikštės esančiame TV monitoriuje ir taip nutiko pirmą kartą Anglijos futbole.

Buvo nuspręsta, kad Jake'as Livermore'as prasižengė prieš M.Salah, o po ilgų ginčų 27-ą min. 11 metrų baudinį stojo atlikti Roberto Firmino. G.Barry dar buvo nubaustas geltona kortele. R.Firmino smūgiavo virš vartų.

Teisėjas C.Pawsonas vėl kreipėsi pagalbos į VAR pačioje pirmo kėlinio pabaigoje, kai po S.Dawsono smūgio kamuolys nuo Joelio Matipo įskriejo į vartus. Įvartis buvo įskaitytas po beveik dviejų minučių svarstymo, ar buvo nuošalė (3:1).

Mačo pabaigoje M.Salah sušvelino skirtumą (2:3), bet „Liverpool“ klubo nuo pralaimėjimo neišgelbėjo.

Po dvikovos abiejų komandų treneriai, žaidėjai ir aistruoliai liko nepatenkinti tiek aikštės arbitro, tiek VAR teisėjo darbu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.