Vilniaus „Žalgirio“ permainos privertė mokytis: laukia dar nematyti iššūkiai

„Pareigos gal ir nėra visiškai naujos, bet labai atsakingos, jei vertintume pagal tai, koks yra „Žalgirio“ futbolo klubas Lietuvoje“, – taip savo karjeros posūkį apibūdina rodos dar neseniai futbolo stadionuose su švilpuku bėgiojęs, o dabar legendinio Lietuvos klubo techniniu direktoriumi tapęs Sergejus Slyva.

 „Žalgirio“ vadovybėje įvykus permainoms, ją papildė buvęs „Stumbro“ prezidentas S.Slyva.<br> Lrytas.lt montažas
 „Žalgirio“ vadovybėje įvykus permainoms, ją papildė buvęs „Stumbro“ prezidentas S.Slyva.<br> Lrytas.lt montažas
 S.Slyvos teigimu, „Žalgirio“ klube jam teks dar neišbandytų darbų.<br> M.Patašiaus nuotr.
 S.Slyvos teigimu, „Žalgirio“ klube jam teks dar neišbandytų darbų.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-01-29 22:32

Ilgamečiam „Žalgirio“ sporto direktoriui Mindaugui Nikoličiui palikus sporto direktoriaus pareigas, klubo administracijoje įvyko tam tikri pokyčiai. Dalį jo funkcijų ir perėmė  S.Slyva. 

37-erių metų kauniečiui darbas futbolo klube nėra naujiena. Jis nuo 2016 metų birželio iki 2017 metų lapkričio buvo Kauno „Stumbro“ prezidentu. 

Dar anksčiau, ant kaklo dažnai nešiojo švilpuką, kadangi buvo vienas geriausių Lietuvos futbolo teisėjų.

S.Slyvą Vilniuje pasitiko dar neišbandyti iššūkiai. Reiks rūpintis einamaisiais sostinės komandos reikalais – skirti dėmesį jaunųjų futbolininkų integravimui į klubo sistemą, „Žalgirio“ akademijos veiklai ir panašiai.

Tačiau žinia, kad ir vėl teks mokytis naujų dalykų, buvusio futbolo arbitro nė kiek neišgąsdino.

„Yra dalykų, kurie man  visiškai nauji, tačiau klubo pozicija buvo tokia, kad jiems priimtina, jog aš pasiruošęs mokytis, prisitaikyti, išklausyti ir eiti tinkamu keliu. Tokiu, kuriuo keliauja ir klubas“, – apie savo motyvaciją lrytas.lt portalui pasakojo jis.

„Žalgirio“ techninis direktorius atskleidė ir keletą išsiskyrimo su Kauno „Stumbro“ klubu detalių, o anot jo, tai padaryti reikėjo ypač tinkamu metu.

– Kaip priėmėte sprendimą prisijungti prie Vilniaus klubo? lrytas.lt paklausė S.Slyvos. 

– Pirmieji pokalbiai vyko jau senokai. Iš tikrųjų, tai kuomet pokalbis įvyko pirmąjį kartą, tuomet dar net nemaniau, kad toks dalykas tikrai gali įvykti. Tuomet dirbau Kauno „Stumbro“ komandoje, o laikas, kurį ten praleidau geriau supažindino su tokia futbolo veikla. Ten buvo labai gera pirmoji patirtis.

Buvau nustebęs, kad gavau tokį pasiūlymą iš „Žalgirio“. Bet jau po pirmųjų pokalbių supratau, kad labai noriu ir priimu iššūkį. Kaip sakoma, pats žmogus negali savęs vertinti, bet kai sulauki dėmesio iš kitų klubų, jautiesi įvertintas.

– O komandos išdėstytos sąlygos buvo priimtinos?

– Kalbėjome apie viską. Yra dalykų, kurie man  visiškai nauji, tačiau klubo pozicija buvo tokia, kad jiems priimtina, jog aš pasiruošęs mokytis, prisitaikyti, išklausyti ir eiti tinkamu keliu, kuriuo keliauja ir klubas.

– Nebuvo noro tęsti darbų „Stumbro“ klube?

– Darbai visuomet vyko sklandžiai, o mano buvimas ten buvo surištas su naujais investuotojais iš užsienio. Jie atėję į Lietuva neturėjo jokių pažinčių, mažai ką žinojo ir norėjo pagalbos. Pilnai tai supratęs buvau kartu su jais, padėjau. Kai investuotojai pilnai susipažino su Lietuvos futbolo aplinka bei situacija, ėjo savo keliais. 

Čia nebuvo ir vienadienis sprendimas. Kad išeisiu iš „Stumbro“ galvojau jau gana seniai, tačiau tai norėjau padaryti, kad nebūtų jokių pykčių, viskas būtų privesta iki galo. Galutinis sprendimas buvo, kai Kauno komanda laimėjo LFF taurę. Tuomet su komandos vadovais susėdome, pakalbėjome ir aš viską pasakiau.

– Tai Vilniaus „Žalgirio“ vadovybė patikėjo jūsų noru ir entuziazmu?

– Daug įtakos naujam žingsniui žengti turėjo „Žalgirio“ vadovai. Tiek Mindaugas Nikoličius, tiek Vilma Venslovaitienė savo srityse yra dideli profesionalai ir tik vienetai žmonių Lietuvoje turi sukaupę tokią patirtį ir pasiekę tiek rezultatų. Tai buvo vienas iš motyvacinių dalykų, padėjęs apsispręsti.

– Ar be pareigų „Žalgiryje“ turėsite kitos, papildomos veiklos?

– Kažkiek turėsiu. Esu išrinktas Kauno apskrities futbolo federacijos prezidentu. Tačiau šis postas yra visuomeniniais pagrindais. Vilniaus komanda tai suprato ir kuomet vyks posėdžiai, jei netrukdys, jie man ten vykti leis. Kol kas į tai žiūriu kaip į suderinamus dalykus. Jeigu matysiu, kad jie tokie nėra, teks priimti atskirus sprendimus.

– Jums teks rūpintis tokiais reikalais, kaip sostinės klubo jaunimu, žaidėjų integravimu į ekipą. Ar tokie reikalai bus priimtini?

– Mano pirmoji savaitė klube ir praėjo ties jaunųjų žaidėjų, kurie treniruojasi klube stebėjimu, Bendravimu su akademijomis, kurios bendradarbiauja su „Žalgiriu“. Šiomis dienomis dar tik pratinuosi prie visko, bet vienas pagrindinių aspektų darbe tikrai bus jaunųjų žaidėjų integravimas į komandą.

– Galbūt turite ir idėjų ar pasiūlymų, ką ir kaip reikia daryti?

– Žinoma, yra labai daug. Viena motyvacinių priemonių, kuri įkvepia dirbti, tai yra naujasis „Žalgirio“ treneris Aurelijus Skarbalius. Jis turi sukaupęs milžinišką patirtį užsienyje, yra dirbęs su jaunimu. Po susitikimo ir pabendravimo su juo, tik pasitvirtino, kad  permainų bus daug, o pasiūlymų kils ne vienas. Ir viskas, kas liečia jaunąją kartą bei ateitį, kryps tik į gerąją pusę. 

– Tai pradėjęs dirbti pamatėte nemažai perspektyvų?

– Be abejo. Jau dabar galiu pasakyti, kad jaučiasi, jog tai klubas, kuris turi istoriją, didžiausią sirgalių palaikymą, o tai įpareigoja. Yra daug jaunų futbolininkų, kurių treniruočių procesas matosi, o jie turi visas galimybes įrodinėti, ko yra verti. Nė kiek neabejoju, kad ateitis šviesi. 
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.