Pirmoji Lietuvos futbolininkė Ispanijos lygoje: kelią atvėrė talentas ir agentas iš Čilės

Aukščiausia Ispanijos moterų lyga? Kol daugeliui Lietuvos futbolininkių tai atrodo mažai ką bendro su realybe turinti svajonė, 17-metė Liucija Vaitukaitytė jau džiaugiasi padėjusi parašą po Saragosos CFF klubo sutartimi.

 L.Vaitukaitytė rungtyniaus Ispanijoje.<br> G.Šiupario nuotr.
 L.Vaitukaitytė rungtyniaus Ispanijoje.<br> G.Šiupario nuotr.
 L.Vaitukaitytė rungtyniaus Ispanijoje.<br> G.Šiupario nuotr.
 L.Vaitukaitytė rungtyniaus Ispanijoje.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 8:57 PM

Šį sezoną geriausia Lietuvos jaunąja žaidėja pripažinta mergina, atstovavusi MFK Kauno „Žalgirio“ ir Šiaulių „Gintros-Universiteto“ ekipoms, kelią link naujo karjeros etapo pradėjo dar prieš kelis mėnesius.

„Iš pradžių pasidariau vaizdo įrašą su gerausiais savo žaidimo epizodais – be jo būtų sunku net agentą susirasti“, – portalui lrytas.lt istorijos užuomazgas pasakojo L.Vaitukaitytė. – Tada man padėjo žmogus iš Lietuvos futbolo federacijos, kuris turėjo reikiamų pažinčių Ispanijoje ir tuos video nusiuntė „Levante“ klubo treneriams“.

Reikalai pasistūmėjo lapkričio pabaigoje, kai saugė su „Gintros“ komanda išvyko žaisti UEFA Čempionų lygos rungtynių prieš „Barcelona“ merginas.

L.Vaitukaitytė po mačo liko Ispanijoje ir dalyvavo ja susidomėjusio „Levante“ klubo peržiūrose.

„Ten praleidau dvi savaites ir viskas sekėsi gerai, jiems patikau. Tačiau klubas ir taip turėjo daug žaidėjų, tad manęs pasilikti negalėjo.

Vis dėlto „Levante“ treneriai mane pasiūlė vienam agentui iš Čilės, su kuriuo galiausiai ir pasirašiau sutartį. Būtent jis man surado Saragosos klubą“, – pasakojo futbolininkė.

Kad tikrai kelsis į Ispaniją, ji įsitikino tik prieš kelias dienas – itin daug laiko užėmė formalumai.

„Dokumentus tvarkėme beveik du mėnesius. Kadangi esu nepilnametė, reikėjo pasirašyti daug popierių tiek klubui, tiek LFF, tiek Ispanijos federacijai ir FIFA“ , – sakė L.Vaitukaitytė.

Ji patikino, jog priimdama sprendimą ir palikdama namus nė kiek neabejojo.

„To norėjau jau labai seniai. Be to, džaugiausi sužinojusi, kad Saragosoje taip pat rungtyniaus Zenatha“, – apie buvusią „Gintros“ legionierę Z.Coleman sakė L.Vaitukaitytė.

Futbolininkė Ispanijoje gyvens nuomojamame bute kartu su Z.Coleman bei dar dviem legionierėmis ir Brazilijos ir Portugalijos.

„Turėsime vieną treniruotę per dieną. Ispanijoje moterų ekipoms tai įprasta“, – paaiškino L.Vaitukaitytė.

Perspektyvi sportininkė ir toliau mokysis Lietuvoje, tik tai darys nuotoliniu būdu Ozo gimnazijoje. Jai taip pat teks nieko nelaukiant mokytis ispanų kalbos.

„Jau teko pabendrauti su treneriais, bet kadangi jie nelabai kalba angliškai, daugiau komunikavome pirštų kalba, – šypsojosi futbolininkė. – Kadangi čia apskritai nelabai yra su kuo pasišnekėti anglų kalba, kartais net nežinau, kas vyksta ar kur važiuojame. Žinoma, jei reikia, tokiais atvejais kalbuosi su agentu, jis viską paaiškina“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?