Po Rusijos šnipo apnuodijimo – kalbos apie dalinį pasaulio čempionato boikotą

Pasaulio futbolo čempionatas startuos jau birželį, tačiau prieš jį jau švaistomasi grąsinimais iš tam tikrų šalių ir kalbama apie dalinį boikotą.

 Iki pasaulio futbolo čempionato liko šimtas dienų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Iki pasaulio futbolo čempionato liko šimtas dienų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2018, 9:20 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:25 PM

Didžiojoje Britanijoje prieglobstį gavęs buvęs Rusijos šnipas Sergejus Skripalis pirmadienį viename prekybos centrų buvo paveiktas „nežinoma medžiaga“ ir atsidūrė sunkioje būklėje. Medžiaga, kuria jis apsinuodijo, oficialiai neįvardijama, tačiau manoma, kad tai buvo pasikėsinimas į gyvybę.

Į šiuos įvykius reagavo ir valdžios atstovai. Jungtinės Karalystės (JK) užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas pareiškė, kad nereikia bijoti imtis sankcijų, jeigu paaiškės, kad prie to rankas buvo prikišusi pati Rusija.

Jis pasiūlė, kad Didžioji Britanija šią vasarą iš dalies galėtų boikotuoti pasaulio čempionatą Rusijoje, atsisakydama ten siųsti politikus ar diplomatus kartu su žaidėjais.

„Manau, turėsime rimtai kalbėti apie mūsų santykius su Rusija. Manau, kad reikia pagalvoti apie pasaulio čempionatą. Būtų sunku įsivaizduoti, kad Jungtinės Karalystės atstovai ten turėtų būti, kaip įprasta. Mes tikrai turime tai apsvarstyti“, – sakė jis.

Čempionatas vyks birželio 14 – liepos 15 dienomis net vienuolikoje Rusijos miestų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.