Sūduvos“ treneris V. Čeburinas: „Tarpusavio supratimas dar nesiekia 90 procentų“

 Marijampolės „Sūduva“ Lietuvos futbolo A lygos čempionato trečiojo turo rungtynėse nugalėjo „Jonavą“ 4:2, tačiau komandos vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas teigė, kad iki gero tarpusavio supratimo jo auklėtiniams dar toloka. 

Marijampoliečių treneris teigia, kad komanda dar nėra ideali.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Marijampoliečių treneris teigia, kad komanda dar nėra ideali.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2018, 5:59 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:00 PM

„Nepasakyčiau, kad žaidimas buvo puikus. Geriname sportinę formą, bet žaidimas dar yra pavasarinis. Tarpusavio supratimas yra ne šimtaprocentinis, jis nesiekia ir 90 proc. Dar anksti kalbėti apie gerą žaidimą“, - sakė Lietuvos čempionų strategas. 

„Sūduva“ per šiemet sužaistas trejas oficialias rungtynes nebuvo praleidusi įvarčio, o šį kartą „Jonavos“ gynėjas Arūnas Klimavičius marijampoliečių gynybą pralaužė net dukart. 

„Daug kalbama apie mūsų standartines padėtis, tačiau matome, kad ir „Jonava“ tam skiria daug dėmesio. Pirmasis įvartis tapo šalto vandens samčiu ant mūsų. Sakyčiau, kad tuomet gal ne tiek mes sužaidėme nesėkmingai kiek A. Klimavičius gerai, - analizavo mačą V. Čeburinas. - Iš karto po to epizodo ėmėme labiau judėti, pavyko įmušti pirmą, antrą įvarčius. Tai lėmė komandiniai veiksmai ir pademonstruotas charakteris. Antrąjį įvartį praleidome atakos antrosios bangos metu, tai visada yra pavojinga, nes žaidėjai jau būna kiek praradę dėmesį. Nesureagavo žaidėjai į tą perdavimą ir praleidome“. 

Šiose rungtynėse „Sūduvos“ aprangą pirmą kartą vilkėjo baltarusis Vitalijus Gajdučikas, atvykęs į komandą iš Barysavo BATE
(Baltarusija). 

„Matyti, kad yra aukštas žaidimo lygis, jis gali gerai žaisti, tik kol kas trūksta ryšių su kitais žaidėjais. Tai yra ne vienerių ir ne dvejų rungtynių klausimas, tam reikia laiko, tačiau geras žaidėjo lygis matyti“, - teigė V. Čeburinas. 

Tuo metu „Jonavos“ treneris Filipe Ribeiro tvirtino, kad auklėtiniai pralaimėjo, jo nuomone, šiuo metu geriausiai Lietuvos komandai. 

„Šiandien žaidėme su, mano nuomone, stipriausia Lietuvos komanda. Mes žinome, kad jie yra stiprūs, kartu žaidžia ilgai, o mes tik konstruojame naują komandą. Nėra taip lengva žaisti su šiakomanda, - sakė portugalas. - Rungtynių nepradėjome prastai, bet
įmušę lyg kažko išsigandome. „Sūduva“ tuo pasinaudojo. Pirmajame kėlinyje dažnai nežaidėme savo žaidimo, kalbėjome apie tai, bet reikia pripažinti, kad turime naują komandą, todėl tokie dalykai atsitinka. Antruoju kėliniu nesu nusivylęs“. 

Prie „Sūduvos“ pergalės prieš „Jonavą“ dviem įvarčiais prisidėjęs puolėjas Karolis Laukžemis sakė, kad pirmajame kėlinyje įgyta solidi persvara padarė meškos paslaugą. 

„Buvo sunkios rungtynės. Jos prasidėjo ne taip, kaip tikėjomės, praleidome įvartį po standartinės padėties, manau, to neturime sau leisti. Gerai, kad pavyko greitai įmušti ir dar pirmajame kėlinyje įgyti užtikrintą persvarą, - sakė geriausias 2017 metų A lygos futbolininkas. - Mums meškos paslaugą padarė tai, kad įgiję persvarą pradėjome saugoti rezultatą, atsargiau žaisti. „Jonava“ perėmė iniciatyvą ir mums pabaigoje reikėjo daugiau gintis“. 

Savo pirmąjį įvartį K. Laukžemis pelnė įmušdamas kamuolį į vartus iš gana patogios padėties, tačiau antrasis taiklus smūgis galva buvo tikrai labai gražus. Vis dėlto puolėjas įvarčio nelaiko ypatingu. 

„Mušant įvarčius man pavyko atsidurti reikiamoje vietoje reikiamu laiku ir nukreipti kamuolį į vartus. Nieko išskirtinio, vieną kartą pataikai, kitą - ne“, - taip situacijas apibūdino rezultatyviausias „Sūduvos“ žaidėjas. 

Marijampolės komanda kol kas laimėjo visas žaistas rungtynes, bet K. Laukžemis nemano, kad ekipa jau pasiekė gerą sportinę formą. 

„Tikrai dar nesame geriausios sportinės formos, visi turime ką gerinti, sezono eigoje tą ir padarysime“, - sakė K. Laukžemis. 

Kitas rungtynes „Sūduva“ žais kovo 14 dieną namuose su Vilniaus „Žalgiriu“. Šių rungtynių nekantraudami laukia visi Lietuvos futbolo gerbėjai, tačiau Marijampolės komanda apie jas dar negalvojo. 

„Kol kas visos mintys buvo sutelktos tik į rungtynes su „Jonava“, apie „Žalgirį“ negalvojome“, - sakė futbolininkas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.