„Monaco“ klubo auklėtinis E. Utkus: „Atstovauti Lietuvai yra kažkas neapsakomo“

Lietuvos U-21 rinktinė ruošiasi Europos čempionato atrankos dvikovai su Suomija, o į stovyklą susirinkę žaidėjai neslėpė gerų emocijų ir noro darbuotis dėl bendro tikslo. Stovykloje Gargžduose su komanda dirba septyni naujokai, kurie paliko įspūdį vyriausiojo trenerio Carito Falcho štabui.

 Edgaras Utkus.<br> LFF nuotr.
 Edgaras Utkus.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-22 10:01

Strategas ketina įvertinti naujokų galimybes, o jas įrodyti trokšta ir saugas Edgaras Utkus, kuris prieš kelis mėnesius paliko Nacionalinę futbolo akademiją ir tapo prestižinio „Monaco“ klubo (Prancūzija) nariu.

„Aišku, esu labai laimingas, jog buvau pakviestas į šią rinktinę, nes tai man yra pirmas kartas. Dabar bandysiu įrodyti, kad ne veltui sulaukiau kvietimo. Jaučiasi didesnis intensyvumas ir tempo pasikeitimas. Visas kolektyvas ir aplinka yra super“, – teigė 17-metis talentas, kuris jau spėjo sužaisti už U-17 ir U-19 rinktines Europos čempionato atrankos varžybose.

E.Utkus pripažino, jog jaučia lygių skirtumą Prancūzijoje. 

„Monako klube žaidžiu U-19 komandoje, tačiau žadėjo, jog nuo vasaros prisijungsiu prie antrosios komandos. Čia sukurtos nuostabios sąlygos tobulėti – tiek treniravimosi, tiek trenerių, personalo ir varžybų atžvilgiu. Visgi visada bus skirtingi dalykai atstovauti Lietuvai, savo šalai ir žaisti klube, tad pakvietimas į rinktinę yra aukščiau. Atstovauti rinktinei yra kažkas neapsakomo.“

Savo ruožtu „Salernitana“ klube (Italija) meistriškumą keliantis Marius Adamonis atvyksta į stovyklą ne pirmą kartą. 

„Smagu visada sugrįžti, pamatyti draugus ir kolegas, susipažinti su naujais žaidėjais. Pirmadienį turėjome labiau įvadinę treniruotę, nes kai kurie turėjo rungtynes savaitgalį, o kiti – laisvas dienas.“

Šios stovyklos metu su komanda dirba vartininkai Titas Krapikas ir naujokas Ovidijus Šiaulys, o M.Adamonis neslepia, jog jaučia konkurenciją, tačiau, tai, pasak jo yra tik į naudą ir žada, jog penktadienį į Gargždus atvykę žiūrovai sulauks pilno atsidavimo iš Lietuvos komandos.

„Konkurencija yra, tačiau ji yra darbinė. Einame į kiekvienas rungtynes laimėti, atiduodame viską ir žiūrime į priekį“, – teigė panevėžietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.