Rusai sukėlė klaustukų: futbolo rinktinės sąraše – dopingo skandaluose minėta pavardė

Rusijos futbolo rinktinės treneris Stanislavas Čerčesovas paskelbė išplėstinį kandidatų sarąšą 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatui. Jame buvo 28 kandidatai, tačiau viena pavardė sukėlė nemažai klaustukų.

 R.Kambolovas (dešinėje), kuris buvo minimas tarp dopingo skandaluose įsivėlusių pavardžių, įtrauktas į Rusijos rinktinės kandidatų sąrašą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 R.Kambolovas (dešinėje), kuris buvo minimas tarp dopingo skandaluose įsivėlusių pavardžių, įtrauktas į Rusijos rinktinės kandidatų sąrašą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-11 17:19, atnaujinta 2018-05-11 17:21

Tarp žaidėjų buvo ir 28-erių saugo Ruslano Kambolovo pavardė, kuris buvo atsidūręs tarp pasaulio Antidopingo agentūros minimų asmenų, esančių tyrime dėl Rusijos valstybės mastu propaguotos dopingo programos.

R.Kambolovo advokatai dar praėjusį mėnesį tvirtino, kad tyrimas nutrauktas dėl trūkstamų įrodymų, tačiau FIFA teigimu, tokios informacijos ji nėra gavusi.

Rusijos kandidatų sąrąšas remiasi gimtojoje šalyje žaidžiančiais futbolininkais, kadangi jame yra tik trys žaidėjai žaidžiantys svetur. Tokie yra „Villarreal“ saugas Denisas Čeryševas, Stambulo „Fenerbahce“ gynėjas Romanas Neustadteris ir „Brugge“ komandos vartininkas Vladimiras Gabulovas.

Galutinis žaidėjų sąrašas su 23 pavardėmis turi būti pateiktas iki birželio 4 dienos.

Rusija pasaulio čempionate žais A grupėje, kur jų varžovai bus Saudo Arabija, Egiptas bei Urugvajus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.