LFF prezidentas skaudžių merginų pralaimėjimų fone: „Norime būti atviresni“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) veikla viešoje erdvėje sulaukia dėmesio kur kas dažniau dėl skandalingų bei prieštaringų veiksmų, nei dėl gero pagrindinių rinktinių žaidimo ar sklandaus organizacijos valdymo. 17-mečių merginų pralaimėjimai Lietuvoje vykstančiame Europos čempionate vėl atkreipė visuomenės dėmesį į lietuvišką futbolą.

LFF prezidentas pristatė naują komunikacijos vadovą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
LFF prezidentas pristatė naują komunikacijos vadovą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Jankauskas susidūrė su rinktinės sudėties problemomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Jankauskas susidūrė su rinktinės sudėties problemomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LFF prezidentas įžvelgia merginų čempionato naudą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LFF prezidentas įžvelgia merginų čempionato naudą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rokas Suslavičius

May 15, 2018, 5:13 PM

Panašu, kad merginų čempionatas yra reikalingas labiau dėl tarptautinių turnyrų organizavimo patirties, aukojant 17-mečių merginų prestižą kovojant ir pralaimint su stipriausiomis Europos rinktinėmis. Tokia patirtis LFF reikalinga, nes Lietuva rimtai pretenduoja surengti 2020 metų pasaulio salės futbolo čempionatą.

Vis tik LFF prezidentas Tomas Danilevičius antradienio pokalbyje su žurnalistais stengėsi įžvelgti teigiamą čempionato naudą: „Neturime gilių tradicijų moterų futbole. Žinoma, džiugina Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komandos pasiekimai, bet jaunesnių merginų tarpe esame tik vystymosi pradžioje. Diskutavome su Europos futbolo asociacija (UEFA), kad tokie turnyrai rengiami silpnesnėse futbolo šalyse prisideda prie futbolo plėtros ir populiarinimo.“

Tačiau bėdų federacija turi ir daugiau. Komunikacijos problemos LFF veikloje žengia tikrai ne paskutinėje vietoje. Jokia paslaptis, kad naujienos iš LFF viešumoje pasirodo gerokai vėliau nei turėtų.

Kad ir šių metų žinios apie sprendimus dėl Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjo čiliečio Diego Oyarzuno diskvalifikacijos skandalo vėluodavo po kelias dienas. Net tokios smulkmenos, kaip šalies taurės varžybų tvarkaraštis pasirodo jau sužaidus pirmąjį etapą.

T.Danilevičius reaguodamas į tai užsiminė apie galimus federacijos struktūrinius pokyčius.

„Norime, kad tiek drausmės, tiek apeliacinį komitetus sudarytų ne LFF darbuotojai. Tai būtų nepriklausomi organai. Ir tikimės, kad pavyks sutrumpinti laiką, kuomet naujienos iš mūsų pasiekia visuomenę. Taip pat sieksime aiškiai išdėstyti kokia yra sprendimų priėmimo eiga“, – konstatavo T.Danilevičius.

Tad nenuostabu, kad LFF bandys gerinti ir savo pozicijas viešuosiuose ryšiuose bei stiprinasi komunikacijos komandą. Jos vadovu paskirtas Tautvydas Vencevičius. 40-metis sporto žurnalistų sąjungos prezidentas iki šiol buvo ir Lietuvos futbolo vyrų rinktinės komunikacijos vadovas.

„Norime būti kaip įmanoma labiau atviri, viešinti informaciją. Tikimės bendradarbiauti su žiniasklaida, greičiau pateikti naujienas su Tautvydo pagalba. Šiemet paviešinome savo biudžetą, tad esame už kuo skaidresnį organizacijos valdymą“, – taip apie pokyčius LFF struktūroje kalbėjo T.Danilevičius.

Tokių įvykių sūkuryje kiek nuošaliau liko vyrų rinktinės reikalai. Gegužės 30 ir birželio 6 dienomis yra planuojamos draugiškos rungtynės Baltijos taurės varžybose prie Estiją ir Latviją. Birželio 12 d. laukia akistata su į pasaulio futbolo čempionatą iškeliausiančia Lenkijos ekipa.

Rinktinės treneris Edgaras Jankauskas kalbėdamas apie sudėtį įžvelgė gana rimtą problemą: „Pirmos dvi draugiškos rungtynės Baltijos taurėje nėra oficialiame tarptautinės futbolo asociacijos (FIFA) kalendoriuje, tad klubai neprivalo išleisti savo žaidėjų. Teks remtis daugiau vietinio čempionato žaidėjais. O čia kyla problema, kad atakuojančio tipo futbolininkų Lietuvos A lygos pirmaujančiose komandose nėra daug. Tenka stebėti ir silpnesnių klubų žaidėjus. Rinktinėje tikrai bus naujokų, bet jie turės progą įrodyti savo vertę.“

Galutinį rinktinės sąrašą E.Jankauskas paskelbs gegužės 22-ąją dieną.

Nepilnus metus T.Danilevičiaus vadovaujamoje federacijoje problemų netrūksta, o jas dažnai galima dangstyti geru rinktinės žaidimu.

Šių metų rudenį startuoja naujas Nacijų taurės turnyras, kuriame Lietuva turi galimybių nugvelbti tiesioginį bilietą į Europos čempionatą. Sėkmingas žaidimas prieš Rumunijos, Juodkalnijos ir Serbijos rinktines gali tapti nauju teigiamu impulsu Lietuvos futbole.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.