Lietuvos jaunimo rinktinės treneris: „Gerbiu vaikinus už tai, ką padarė“

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės treneris Caritas Falchas po iškovoto Baltijos taurės trofėjaus dėkojo savo komandai už atsidavimą aikštėje ir tvirtino, jog jie nusipelnė laimėti titulą. Lietuviai atkaklioje kovoje, kurioje iš aikštės buvo pašalinti du žaidėjai, nugalėjo Latviją 1:0. Danielis Romanovskis pelnė vienintelį rungtynių įvartį nuo 11 metrų žymos po to, kai Edvinas Baniulis buvo pargriautas baudos aikštelėje.

Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė iškovojo Baltijos taurę.<br> S.Čirbos/LFF nuotr.
Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė iškovojo Baltijos taurę.<br> S.Čirbos/LFF nuotr.
Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė iškovojo Baltijos taurę.<br> S.Čirbos/LFF nuotr.
Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė iškovojo Baltijos taurę.<br> S.Čirbos/LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-05 08:43, atnaujinta 2018-06-05 09:12

Tai buvo pirmasis rinktinės titulas nuo 2010 metų.

„Esu laimingas dėl vaikinų – jie dirba sunkiai ir jiems buvo labai sunku keleriose rungtynėse, nes mums nesišypsojo sėkmė. Šiandien viskas vyko gerai ir mes laimėjome. Tikiuosi, kad šis titulas padės mums įgauti daugiau pasitikėjimo. Į pergalę mus atvedė agresyvumas ir noras laimėti. Žinojome, kad turime laimėti, bet taip pat turėjome kontroliuoti žaidimą, nes praleidus įvartį būtų labai sunku“, – pasakojo C.Falchas.

Strategas tikino, jog jo auklėtiniai jautė spaudimą, kuris, iš dalies, susikaupė po ilgos nelaimėtų rungtynių serijos ir susidėjo su Baltijos taurės aplinkybėmis šiomis dienomis. Paskutinę pergalę lietuviai šventė praėjusių metų birželį.

Treneris sakė: „Gargžduose susirinkę žiūrovai buvo fantastiški, bet pirmajame kėlinyje galėjome matyti vaikinų nervingumą – jie jautė spaudimą laimėti čia, namuose, kai Latvijai užteko sužaisti lygiosiomis. Tai buvo sudėtinga situacija, bet po mačo pasakiau vaikinams, kad juos labai gerbiu už tai, ką jie padarė. Jiems buvo labai svarbu iškovoti taurę, tai buvo galima matyti, kai jie šventė pergalę. Jie to nusipelnė.“

C.Falchas mano, jog ši pergalė gali būti puiki platforma žaidėjams pademonstruoti geresnį žaidimą ateinančiuose rinktinės mačuose Europos čempionato atrankoje rudenį. Lietuviai rugsėjį turės dvejas rungtynes namuose prieš Danijos ir Gruzijos rinktines.

„Dirbame labai sunkiai, stengiamės tobulėti ir gerinti savo žaidimo koncepciją. Turėjome 48 žaidėjus, kurie jau perėjo per šią sistemą ir šiandien buvo galima matyti, kad tie futbolininkai dabar yra pasiruošę išeiti į aikštę ir atlikti savo darbą. Ką mes padarėme šiandien, gali leisti mums turėti pasitikėjimo savimi judėti į priekį, to mums prireiks rugsėjo rungtynėse su Danija ir Gruzija namuose. Ir manau, kad tą pasitikėjimą savimi turėsime“, – dėstė C.Falchas.

E. Jankauskas: „Sunkus darbas atsipirko“

Puolėjas Eligijus Jankauskas po triumfo Baltijos taurės turnyre tvirtino, jog komanda pademonstravo, jog norėjo trofėjaus labiau nei latviai. Anot E.Jankausko, šis trofėjus yra, kaip moralinis pakilimas komandai.

„Ilgai laukėme šio trofėjaus. Dėjome daug pastangų, buvo sunkios treniruotės, bet viskas atsipirko. Manau, kad labiau norėjome taurės ir geriausi žodžiai keliauja visiems žaidėjams, treneriams, personalui. Dabar reikės tą taurę išsaugoti.“

Atakoje varžovams problemas kėlęs futbolininkas tikino, jog rungtynės buvo nervingos ir nelengvos.

„Tokiose rungtynėse, kai turime laimėti, intensyvumas buvo didelis. Pirmąsias 20 minučių tikrai atrodėme geriau, po to šiek tiek pasėdome – netikslūs perdavimai, žaidėme kulniukais. Galbūt mus išbalansavo tai, kad reikėjo laimėti, norėjome mušti greitą įvartį ir skubėjome. Per pertrauką apsitarėme, kokios klaidos ir tai padėjo, mes laimėjome. Įvartis krito, galima sakyti, iš niekur – Edvinas uždirbo baudinį, o Danielis jį realizavo.“

E.Jankauskas taip pat pridūrė, jog „tobulumui ribų nėra“ ir pareiškė, jog komandai gerai sekasi įsisavinti vyriausiojo trenerio filosofiją.

E. Baniulis: „Mes labiau norėjome laimėti taurę“

Baltijos taurės titulą padėjęs iškovoti Edvinas Baniulis tikino, jog komandos pergalė gali tapti pakilimo etapo pradžia. Po aštuonerių metų iškovotą regiono titulą lietuviai pasiekė nelengvai. Lemiamą vienuolikos metrų baudinį uždirbęs E.Baniulis teigė, jog pergalę nulėmė kelios priežastys.

„Jausmai laimėjus taurę gali būti tik geriausi. Čempionai yra čempionai. Nuo pirmųjų minučių planavome būti agresyvūs, turėjome spaudimo liniją ir stengėmės spausti varžovus visų rungtynių metu. Manau, kad rungtynes laimėjo tie, kurie norėjo tai labiau padaryti. Latviams reikėjo tik lygiųjų ir jie buvo truputi atsipalaidavę.

Nutraukėme pralaimėjimų seriją ir, manau, tęsime šį pakilimo etapą toliau. Trofėjus ir įvarčiai suteikia žaidėjams daug pasitikėjimo. Kai įmuši, jauti, jog gali pasiekti kitus vartus ir tai padaryti. Kiekvienas gali padaryti daugiau, nei galėjo prieš tai. Viskas ateina tik per sunkų darbą, nieko paprasto nebūna“, – samprotavo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.