Musulmonų tradicijos trukdo futbolui: tunisiečius gelbėjo suvaidintos traumos

Islamo religiją išpažįstantys musulmonai jau daugiau nei pusę mėnesio laikosi Ramadano. Tai yra šventasis mėnuo, kai nuo aušros iki sutemų pasninkaujama ir meldžiamasi.

 Tuniso vartininkas imitavo traumą, kad jo komandos draugai galėtų atsigerti.<br> Lrytas.lt montažas
 Tuniso vartininkas imitavo traumą, kad jo komandos draugai galėtų atsigerti.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2018, 10:35 PM, atnaujinta Jun 5, 2018, 10:58 PM

Ramadano, kuris prasidėjo gegužės 15-ąją metu, nuo saulėtekio iki saulėlydžio tikintieji susilaiko nuo valgymo, gėrimo, rūkymo ir lytinių santykių.

Viską galima daryti tik nusileidus saulei, o tuomet musulmonai valgo gausias vakarienes, kurios vadinasi iftaru. 

Ramadanas tapo sunkiu laikotarpiu pasaulio futbolo čempionatui besiruošiančiai Tuniso rinktinei. Nelengva futbolininkams buvo žaisti pastarasias dvejas draugiškas rungtynes, kurios prasidėjo saulei dar nenusileidus, mat jų metu Islamą išpažįstantys tunisiečiai net vandens atsigerti negalėjo.

Tačiau komanda vis tik rado gudrų būdą, kaip viduryje rungtynių, saulei nusileidus, žaidėjai gali skubiai užkasti ir atsigerti vandens. Tokią galimybę savo komandoms draugams suteikė Tuniso vartininkas Mouezas Hassenas. 

23-ejų vartų sargas imitavo traumą 58-ąją rungtynių minutę su Portugalija Bragoje bei 47-ąją rungtynių minutę Mače su Turkija, Ženevoje.

Traumos buvo imituojamos būtent tuo laiku, kai saulė nusileisdavo ir tuomet, kai musulmonams galima gerti bei valgyti. Kol vartininkui buvo suteikinėjama pagalba, kiti Tuniso nacionalinės komandos žaidėjai skubėjo už šoninės linijos, kur gėrė vandenį bei kramsnojo datules.

Abu mačus tunisiečiai baigė lygiosiomis – 2:2.

Laimei, Ramadanas baigsis maždaug tuo metu, kai prasidės pasaulio čempionatas – birželio 14-ąją. Todėl Tuniso rinktinei panašių priemonių žaidžiant pasaulio čempionate imtis neteks.

Tuniso rinktinė žais G grupėje, kur jų varžovais bus Belgija, Panama bei Anglija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.