N. Kesminas apie Saudo Arabijos pasirodymą: „Lietuvos rinktinė galėtų taip žaisti“

Pasaulio futbolo čempionato atidaryme Rusijos rinktinė 5:0 nušlavė Saudo Arabijos futbolininkus. Pirmajame mače šeimininkai nepasigailėjo svečių rinktinės. Po pergalingų rungtynių, kurias stebėjo ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, rinktinę šlovės spinduliuose maudė ir sirgaliai, ir šalies žiniasklaida. Lietuvos žurnalisto ir sporto komentatoriaus Nerijaus Kesmino nuomone dar per anksti džiaugtis tokiu rezultatyviu čempionato startu.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 11:38 AM, atnaujinta Jun 15, 2018, 4:18 PM

O vertindamas Saudo Arabijos rinktinės pasirodymą žurnalistas pusiau rimtai, pusiau juokais palygino jų pasirodymą su Lietuvos futbolo rinktinės žaidimu. 

- Koks Jūsų pirmas įspūdis po rungtynių? - lrytas.lt paklausė N.Kesmino.

- Nemaniau, kad Saudo Arabija bus tokia silpna. Jei tai būtų atidarymo rungtynės tarp Ispanijos ir Brazilijos, dar galėtum suprasti, bet tai yra tik Rusija. Todėl 0:5 yra įrodymas, kad, galbūt, ir Lietuvos rinktinė galėtų taip žaisti pasaulio čempionate.

- Ar toks rezultatas atspindi abiejų komandų pajėgumą?

- Nemanau, tik Rusijai ta pergalė atveria realų šansą patekti į kitą etapą, Jie turės galimybę susižvejoti kur nors lygiasias rungtynėse su Egiptu ar Urugvajumi, ir tai rimtas koziris. Pergalė 5:0 yra rimtas privalumas, jei teks skaičiuoti įvarčius. O kadangi jų grupė yra tokia, kur tą taškelį galima užsidirbti. Tos komandos nėra nenugalimos, todėl, manau, kad rusams startas yra tiesiog tobulas vertinant rezultatą, ir ko gero, patį žaidimą. Jie žaidė, iš tikrųjų, labai neblogai.

- Kaip manote, koks likimas laukia Saudo Arabijos komandos šiame čempionate?

- Nekaip. Jei vadintume daiktus savais vardais tai jie galėtų dabar pakuotis lagaminus ir išskristi namo, bet reglamentas toks, kad teks sužaisti dar tas dvejas rungtynes ir manau, kad žaisdami taip kaip pasirodė prieš Rusijos rinktinę, jie tikrai nesukrapštys nei taško. Nebent pakils jų žaidimo lygis, neteko daug stebėti jų žaidimo, bet su tokiu pasirodymu, kokį teko matyti, tikrai niekur toli nenueis. Tas rezultatas faktiškai yra įrodymas, kad jiems čempionatas baigsis po trečių rungtynių.

- Rusijos spaudoje šlovinama futbolo rinktinė, ar čia pirmas įspūdis, ar visgi rinktinė tikrai yra verta pagyrų?

- Na, ko čia tikėtis, žinoma, kad jie šlovins savo šalies rinktinę. Juolab, kad ne be pagrindo, tačiau reikai suvokti, kad žaidė tik prieš Saudo Arabiją. Pagrindinės rungtynės grupėje bus su Egiptu ir Urugvajumi. Tačiau jei yra proga pasidžiaugti, kodėl gi ne.

- Kokią čempionato eigą prognozuotumėte Rusijos rinktinei? 

Aš vis dar prognozuoju, kad pasitrauks grupėje, bet nesu toks kategoriškas, koks buvau vakar prieš pirmas atidarymo rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.