Rusijos spauda deklaruoja meilę nustebinusiai futbolo rinktinei ir augina vilties ūsus

Penki įvarčiai, kuriuos Rusijos futbolininkai įmušė per pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes, pakeitė rusų požiūrį į savo šalies rinktinę. Komanda, iš kurios ilgus metus buvo vien šaipomasi, per dvi valandas tapo tautos numylėtine tiek paprastų sirgalių, tiek žiniasklaidos akyse.

 Rusijos rinktinė pergalingu pasirodymu pradėjo Pasaulio futbolo čempionatą<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusijos rinktinė pergalingu pasirodymu pradėjo Pasaulio futbolo čempionatą<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-15 09:49, atnaujinta 2018-06-15 11:51

„Duok penkis, Rusija! Mes tave mylime!“ – po ketvirtadienį pasiektos pergalės rezultatu 5:0 prieš Saudo Arabijos rinktinę antraštėje rėkė vienas svarbiausių Rusijos sporto dienraščių „Sport-Ekspress“. „Stanislavo Čerčesovo komanda, regis, jau niekas netikėjo. O ji ėmė ir padovanojo šaliai neįtikėtiną pergalę, pasaulio čempionato atidarymo rungtynėse sunaikindama Saudo Arabiją“, – paantraštėje pridėjo dienraštis.

„Penki – nulis! Tai tiesiog sukrėtimas! Kas galėtų patikėti – juk mes palaidojome šią rinktinę dar prieš pirmąjį švilpuką. O ji sužaidė neįsivaizduojamai ir įrodė, kad yra visiškai pasirengusi kovoti pasaulio čempionate. Ir svarbiausia, gali užkariauti žiūrovų širdis. Tai net svarbiau, negu patekti į kitą etapą.

Atleisk mums, rinktine, už nepasitikėjimą. Mes tave mylime!!!!!“ – rašė „Sport-Ekspress“.

„Taip, tai nėra priežastis kraustytis iš proto ir vadinti Rusiją geriausia pasaulio komanda. Taip, nugalėti Saudo Arabiją mes privalėjome. Taip, arabai – viena silpniausių šio čempionato komandų. Taip, net nepaisant rezultato, Rusijos rinktinės žaidimas nebuvo idealus.

Rusija žaidė puikiai! Ji priminė, kad moka pulti, įmušti (ir kaip gražiai!), nugalėti. Ir kad ją galima mylėti. Kad ji moka žaisti futbolą, turi energiją, emocijas, širdį! Dabar viską lems rungtynės su Egiptu. Rusija, mylime! Rusija, tikime! Ir neskutame vilties ūsų!“ – geras emocijas liejo „Sport-Ekspress“, paskutinėje replikoje užiminęs apie S.Čerčesovo ūsus, kurie jau kelis dešimtmečius yra tarsi dabartinio Rusijos rinktinės trenerio vizitinė kortelė.

Būtent treneris sulaukė daugiausiai Rusijos žiniasklaidos komplimentų. „S.Čerčesovas buvo teisus. Ir dėl to, kad taktiką ir strategiją pamatysime birželio 14 dieną per pirmąsias rungtynes. Ir dėl to, kad futbolininkus mylės ne už žodžius, o už rezultatus. Ir dėl to, kuriuos futbolininkus pasirinko.

Taip, varžovė buvo vangi ir silpna Saudo Arabija. Taip, tai tik ši diena, prieš Egiptą ir Urugvajų. Bet mes privalome užfiksuoti, kad Rusijos rinktinės treneris – absoliučiai nuostabus“, – rašė interneto svetainė championat.com.

„Rusijos rinktinė, kuri padovanojo tiek priežasčių ja netikėti, pasakiškai pradėjo pasaulio čempionatą. Atidarymo rungtynėse ji dėl traumos prarado Alaną Dzagojevą, bet nugalėjo Saudo Arabijos komandą 5:0 ir išgyveno fantastišką persikūnijimą palyginti su neseniai žaistomis draugiškomis rungtynėmis. Ši pergalė dar neužtikrino vietos atkrintamosiose varžybose, bet pakeitė komandos įvaizdį“, – džiūgavo verslo dienraštis „Kommersant“, jau antraštėje „Rusijos rinktinė rado savyje futbolą“ netiesiogiai prisipažinęs, kad nesitikėjo nei teigiamo rezultato, nei gero žaidimo.

Žinoma, Rusijos žiniasklaidoje netrūko ir pigaus politikavimo. „Taigi, čempionatas mūsų! Visiškai pasikartojo 2014 metų Sočio olimpinių žaidynių situacija. Nors skeptikai pranašavo, kad Rusija bus izoliuota ir į varžybas kitos šalys neatvyks, sporto šventė įvyko. Maskvos gatves nuspalvino kone visų pasaulio šalių vėliavos, ne vien tų, kurios dalyvauja čempionate. Sirgalių neišgąsdino atvirai provokaciniai pareiškimai apie saugumo problemas, apie neparengtus sporto objektus ir daugybę sunkumų, kurie gali sukelti vos ne apokalipsę.

Bet kaip ir olimpiniame Sočyje, viskas vyksta aukščiausiame lygyje. Tai neabejotina mūsų šalies pergalė“, – pamiršęs futbolą, sovietmečiu dvelkiančiu stiliumi dėstė dienraštis „Večerniaja Moskva“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.