Portugalija Cristiano Ronaldo jau lipdo pravardę „nemirtingasis monstras“

Nors Ispanijos ir Portugalijos rinktinės penktadienį per pasaulio futbolo čempionatą pasidalijo po tašką, abiejų šalių žiniasklaidoje tvyrojo puiki nuotaika. Abiejų komandų futbolininkai kartu sukūrė sunkiai pakartojamą reginį, todėl ir vieni, ir kiti jautėsi lyg nugalėtojai. Dvikova tarp Ispanijos ir Portugalijos baigėsi 3:3.

Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Jun 16, 2018, 1:28 PM

Portugalija. „Mums trūksta žodžių“

Puikiai pažįstamas Cristiano Ronaldo veidas šeštadienį žvelgė nuo visų Portugalijos dienraščių viršelių. O jų leidėjai puikiai suprato, kad Cristiano darbai yra iškalbingesni negu visi žodžiai.

„Dieviška“, – pirmajame puslapyje trumpai ir aiškiai didžiausiomis raidėmis parašė vienas svarbiausių šalies sporto dienraščių „Record“. „Monstras“, – irgi vieno žodžio užteko kitam sporto dienraščiui „O Jogo“. „Mums trūksta žodžių“, – prisipažino dar vienas Portugalijos sporto dienraštis „A Bola“.

„Čempionas grįžo“, – šalia didelės Cristiano Ronaldo nuotraukos parašė vienas svarbiausių nacionalinių Portugalijos dienraščių „Diario de Noticias“. „Dievas Ronaldo“, – tautos didvyrį pirmajame puslapyje aukštino kitas šalies dienraštis „Correio da Manha“.

Portugalams buvo ypač svarbu, kad jų dievaitis pagaliau pratrūko per pasaulio pirmenybes. Cristiano Ronaldo iki šių metų jau dalyvavo trijuose pasaulio čempionatuose, bet juose Portugalijos komanda skambiomis pergalėmis nenudžiugino, o pats Cristiano per tris turnyrus įmušė tik tris įvarčius. Užtat Rusijoje jau per pirmąsias rungtynes portugalų sirgaliai džiaugėsi trimis rinktinės lyderio taikliais smūgiais.

„Šios rungtynės Cristiano Ronaldo pasaulio čempionatų istorijoje pavertė nemirtingu, – nesikuklino „Diario de Noticias“. – Kapitonas spindėjo per epines rungtynes ir parodė antgamtinius įgūdžius vienintelėje scenoje, kurioje dar nebuvo pasižymėjęs. Jei Cristiano Ronaldo pavyks peržengti paskutinį barjerą ir pratęsti puikų pasirodymą, jis pateks į futbolo dievų panteoną.

Penktadienį kapitonas padėjo Portugalijos rinktinei tapti Iberijos derbio emocine nugalėtoja ir sustiprinti kovotojų dvasią prieš likusią čempionato dalį“.

Ispanija. „Ispanija – Cristiano 3:3“

Nors ispanams buvo apmaudu dėl rungtynių pabaigoje prarastos pergalės, „Raudonųjų“ žaidimas išsklaidė nerimą, kuris čempionato išvakarėse kilo dėl trenerio Juleno Lopetegui atleidimo. Sutartį su Madrido „Real“ sudariusį ir dėl to trečiadienį darbo rinktinėje netekusį J.Lopetegui pakeitęs Fernando Hierro per atidarymo rungtynes tėvynainių nenuvylė.

„Mums trūko sėkmės ir buvo per daug Cristiano“, – pirmajame puslapyje išvadą padarė Madrido sporto dienraštis „As“, mažesnėmis raidėmis pridėjęs, kad „Portugalai išlygino rezultatą per rungtynes, kuriose Ispanija žaidė geriau“.

 

„Įdpūdinga!“ – nedaugžodžiavo ir viršelyje didelėmis raidėmis parašė Barselonos sporto dienraštis „Sport“.

„Debiute mus nuliūdino Cristiano“, – ne kurią nors savo, o ryškiausią varžovų žvaigždę viršelyje paminėjo ir Madrido sporto dienraštis „Marca“.

„Permainingai“, – permainingai parašė Barselonos sporto dienraštis „El Mundo Deportivo“.

„Raudonieji“ spindėjo per pirmąsias rungtynes su Portugalija, bet pasidalijo taškus su kovinguoju ir tris įvarčius įmušusiu Cristiano. Rungtynėse buvo visko: Diego Costos dvigubas smūgis, De Gea klaida, Nacho šūvis ir ginčas dėl vaizdo peržiūros“, – trumpą rungtynių ataskaitą pateikė Katalonijos sporto žiniasklaidos lyderiai.

„Ispanijos rinktinei pasaulio čempionatas prasidėjo beprotiškomis ir nesutramdomomis rungtynėmis, kuriose trūko nebent pratęsimo ir baudinių. Rungtynėmis, kuriose buvo užfiksuota dviejų komandų lygybė. Portugalai glėbesčiavo tris įvarčius įmušusį Cristiano Ronaldo, kuris buvo alkanas ir rūstus, ir išlygino rezultatą prieš Fernando Hierro komandą, kuri buvo beginklė pradžioje, nuostabi rungtynių viduryje, su puikiu Isco ir pabaigoje sudirginta nervų sistema“, – penktadienio vakaro įvykius išdėstė „Marca“.

Vis dėlto net ir ispanai labiausiai žavėjosi Portugalijos rinktinės lyderiu Cristiano Ronaldo. Juo labiau kad jis ispanams taip pat nėra svetimas ir jau daug metų vilki „Real“ klubo aprangą.

„Aš tai mačiau. Mačiau nepamirštamas rungtynes, kuriose sudėtingomis aplinkybėmis į aikštę ėjusi rinktinė sužaidė lygiosiomis su Cristiano Ronaldo. Taip, rezultatas buvo Ispanija – Cristiano 3:3. Madridiečių puolėjas sugebėjo pakelti Portugalijos rinktinę daug aukščiau jos lygio. Bet toks jau yra tas Cristiano Ronaldo – negailestingas. Jis iš nieko sukūrė tris įvarčius. Bet tai mūsų nestebina, nes jis įmušė 450 įvarčių žaisdamas Madrido klube, su kuriuo vis dar derasi dėl sutarties sąlygų pagerinimo“, – rašė „Marca“.

Nors pirmosios rungtynės nebuvo laimėtos, jos ispanus nuteikė optimistiškai. „Raudonieji“ išgyveno J.Lopetegui išvykimą į Madridą ir parodė, kad yra tarp pretendentų tapti pasaulio čempionais“, – ko gero svarbiausią išvadą padarė dienraštis „Sport“.

Urugvajus. „Su širdimi gerklėje“

Urugvajaus futbolininkai penktadienį šiaip ne taip 1:0 nugalėjo Egipto rinktinę. Urugvajaus žiniasklaida dar išvakarėse ne kartą priminė, jog jų komanda pasaulio čempionatą pergale pastarąjį kartą pradėjo 1970 metais, todėl labai džiaugėsi iškovotais trimis taškais, bet visai nesidžiaugė žaidimu.

„Urugvajaus silpnos vietos – aikštės vidurys ir išvaistytos progos“, – jau antraštėje pabrėžė pabrėžė dienraštis „El Observador“.

„Urugvajus nugalėjo Egiptą per kančias, o jo žaidime buvo keletas silpnų vietų, – dėstė „El Observador“, bet dėl to nedarė tragedijos. – Dabar žaisime su kitokiu varžovu Saudo Arabija, o per rungtynes bus galimybės gludinti žaidimą. Maestro Oscaras Tabarezas turi laiko pašalinti trūkumus, kurie krito į akis penktadienį“.

„Žydrieji“ vargo daugiau, negu reikėjo, bet jie nugalėjo“, – viename trumpame sakinyje svarbiausius rungtynių akcentus sudėliojo dienraštis „El Pais“.

„Urugvajus laimėjo su širdimi gerklėje“, – antraštėje parašė dienraštis „El Telegrafo“, pavartojęs Lotynų amerikiečių posakį, reiškiantį sunkiai atliktą pareigą. „Žydrieji“ įvykdė užduotį ir teisinga koja pradėjo pasaulio čempionatą, bet pergalė jiems kainavo daugiau, negu buvo būtina. Egiptas nustebino agresyviu žaidimu, varžovams įsibėgėti neleidusiu spaudimu ir stipria gynyba“, – rašė „El Telegrafo“.

Urugvajiečiai pabrėžė ir labai blankų ryškiausios jų žvaigždės Luiso Suarezo žaidimą. Bet tikėjimas kelias progas iššvaisčiusiu futbolininku nė trupučio neišblėso.

„Silpnoji komandos vieta buvo L.Suarezas. Ypač pabaigiant atakas. Puolėjas turėjo tris puikias progas, bet nė viena nepasinaudojo. Tačiau L.Suarezas yra L.Suarezas. Puolėjo verta laukti, nes jis dažnai pasižymi tada, kai to mažiausiai tikimasi“, – rašė „El Observador“.

Vis dėlto viena aplinkybė urugvajiečių negalėjo nenudžiuginti. Pergalingą įvartį įmušė 23 metų gynėjas Jose Maria Gimenezas. Būtent jo nuotrauka, prie kurios buvo parašyta „Šviežias kraujas“, atsidūrė dienraščio „El Observador“ viršelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.