Deividas Šemberas apie sėkmingą rusų žaidimą: „Jau padarė ką galėjo“

Pasaulio futbolo čempionato kovos tęsiasi, o pirmojo turo pabaiga bei antrojo pradžia vėl padovanojo įdomių rezultatų.

 Rusija pasaulio čempionate iškovojo dvi iš eilės pergales.<br> Lrytas.lt montažas
 Rusija pasaulio čempionate iškovojo dvi iš eilės pergales.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2018, 5:43 PM

Puikų pasirodymą čempionate tęsia Rusijos rinktinė, kuri 3:1 nugalėjo Egiptą ir pratesė sėkmių seriją, kadangi pirmajame čempionato mače net 5:0 nušlavė Saudo Arabiją.

Tačiau savo sirgalius nuvylė Lenkijos nacionalinė komanda, kuri pirmajame mače visiškai nedemonstravo žaidimo, kokio visi tikėjosi bei 1:2 nusileido Senegalui.

„Rusijos komanda demonstruoja neblogą žaidimą o jis atitinka tai ką šiai dienai jie ir sugeba. Stanislavo Čerečesovo auklėtiniai jau įvykdė tai ką galėjo ir patekimas į kitą etapą jiems jau būtų puikus rezultatas. Vargu ar Rusija gali sužaisti dar geriau“, – apie rusų galimybes svarstė lrytas.lt kalbintas Deividas Šemberas, kuris net dešimtmetį, 2002-2012 metais žaidė Maskvos CSKA ekipoje.

Anot D.Šembero, Rusijai padėjo sirgalių palaikymas bei pademonstruota komandinė vienybė. Jis taip pat nenuvertino lenkų , kurių lyderiais neįvardijo, tačiau žaidimo pagerėjimo tikėjosi.

 – Rusai galingai žaidė jau antrosiose rungtynėse iš eilės. Kaip vertinate čempionato šeimininkų žaidimą?

– Prieš Egiptą laimėjo pelnytai. Kadangi egiptiečių gretose buvo futbolo žvaigždė Mohamedas Salah, visi tikėjosi kur kas daugiau iš šios rinktinės. Tačiau rusai žaidė namie, turėjo milžinišką palaikymą, kuris pridėjo energijos. 

Rusams padėjo komandiniai veiksmai. Būtent todėl jie ir žaidė kur kas solidžiau ir užtikrinčiau nei Egiptas. Progos buvo išnaudotos tinkamai, tik pirmas įvartis buvo nelogiškas, nes įmuštas pačio Egipto dėka. Tačiau būtent jis ir davė energijos tolimesnei rungtynių eigai, kuri parodė, kad Rusija laimėjo pelnytai.

– Ar rusų žaidime galima įžvelgti progresą?

– Dabar viskas neblogai, bet sunku prognozuoti, kas bus ateityje. Patys rusai iš komandos tikisi labai daug, tačiau žiūrint pasauliniu kontekstu, gero jiems neprognozuojama. Rusija vis dar nėra priskiriama prie lyderių, kurie gali kovoti dėl aukštų vietų, bet tai yra teisinga.

Rusijos komanda demonstruoja neblogą žaidimą o jis atitinka tai ką šiai dienai rusai ir sugeba. Stanislavo Čerečesovo auklėtiniai jau įvykdė tai ką galėjo ir patekimas į kitą etapą jiems būtų puikus rezultatas. 

Manau, kad tai, ką Rusijos žaidėjai parodė grupės pirmame ir antrame ture buvo maksimumas. Vargu ar gali sužaisti dar geriau. Tai yra beveik visos jų galimybės.

– Kas nutiko lenkams, kad čempionato starte atrodė taip blankiai ir pralaimėjo Senegalui?

– Lenkija turi neblogus žaidėjus, tačiau bendrame kontekste nėra labai stipri rinktinė. Juos galima prilyginti rusams, tik tiek, kad turi aukšto meistriškumo žvaigždę Robertą Lewandowskį. Visi kiti futbolininkai irgi yra geri, tačiau jau ne tokio aukšto lygio. 

Visumoje, išeiti iš grupės lenkams būtų nemažas pasiekimas, o tikėtis daugiau nelabai ir verta. 

Rungtynėse su Senegalu visiškai buvo neutralizuotas R.Lewandowskis. Jis nerado savęs, jo nerado ir komandos draugai. Todėl komanda ir žaidė sunkiai – buvo nepasitikinti, darė daug klaidų. Belieka tikėtis, kad tai buvo tik jaudulys, o kitose rungtynėse bus geriau.

– Ar tokie rezultatai leidžia daryti išvadas po pirmojo turo?

– Galbūt kai kurios komandos dar ir parodys ko mes nesitikime, tačiau jau dabar akivaizdu, kad lenkams patekti į kitą etapą bus labai sunku. 

Reikia žinoti dar ir tai, kad Lenkijai teks varžytis su japonais, kurių žaidimo ir pergalės prieš Kolumbiją negalima vadinti atsitiktinumu. Japonija turi savo žaidimo braižą, laikosi savojo stiliaus bei drausmės, ko pritrūksta daugeliui čempionato komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.