Pasirodė visos pasaulio čempionato rinktinės: ko tikėtis toliau?

Rusijos ir Egipto futbolininkai pradėjo antrąsias savo rungtynes planetos pirmenybėse, o tai reiškia, jog  pamatėme visų turnyre dalyvaujančių komandų pasirodymus. Pirmąsias savo rungtynes sužaidus visoms komandoms, solidžiausią žaidimą demonstravo Europos rinktinės, o ryškiausiai spindėjo portugalų žvaigždė Cristiano Ronaldo. 

 Pasaulio futbolo čempionato pirmajame ture buvo netikėtų rezultatų.<br> Lrytas.lt montažas
 Pasaulio futbolo čempionato pirmajame ture buvo netikėtų rezultatų.<br> Lrytas.lt montažas
 Vokietija netikėtai nusileido Meksikai.<br> AP nuotr.
 Vokietija netikėtai nusileido Meksikai.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 20, 2018, 6:51 AM, atnaujinta Jul 11, 2018, 3:55 PM

Grėsmingiausiai atrodo Europos rinktinės

8  iš 14 planetos pirmenybėse dalyvaujančių rinktinių iškovojo pergales, o 4 rinktinės pasiekė lygiąsias. Vienintelės Lenkijos ir Vokietijos futbolo rinktinės patyrė pralaimėjimus, tačiau pastaroji tikrai neprarado turnyro favoritės vardo. 

Rezultatas 3:3 tarp Ispanijos ir Portugalijos rinktinių, ko gero, atspindi abiejų komandų potencialą, o čempionato sirgaliai dvikovą tarp šių Europos rinktinių jau tituluoja gražiausia kova. Nors abi komandos iškovojo tik po tašką, galima manyti, kad jos nesunkiai įveiks Maroko ir Irano futbolininkus bei žengs į kitą etapą. 

Europos vidutiniokių Islandijos bei Šveicarijos rinktinių lygiosios prieš Brazilijos ir Argentinos futbolininkus kelia papildomų klausimų dėl Pietų Amerikos grandų tikrojo pajėgumo. 
Kitas rungtynes argentiniečiai žais prieš solidžiai atrodančią Kroatijos rinktinę. Pralaimėjimo atveju argentiniečiams atsirastų reali grėsmė keliauti namo jau po grupių etapo, o šalyje tai būtų prilyginama katastrofai. Priešingai, Kroatijos futbolininkai gali užsitikrinti pirmąją vietą grupėje bei tikėtis sąlyginai silpnesnių varžovų kitame etape.

Buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės futbolininkas Arminas Narbekovas tarp favoritų nemato nei Argentinos, nei Brazilijos futbolininkų ir mano, kad šių metų čempionato favoritės yra Europos rinktinės.

„Kol kas išskirti negalime jokios rinktinės. Žinoma, gražiausią futbolą demonstravo Ispanijos ir Portugalijos rinktinės. Įdomu kaip toliau atrodys serbai, prancūzai ar tie patys Luka Modričiaus vedami kroatai. Mano nuomone, turnyro favoritės yra Europos rinktinės“, – teigė lrytas.lt kalbintas A.Narbekovas. 

Tarp solidžiai pasirodžiusių Europos rinktinių galime pridėti ir Belgiją, kuri pirmojo turo kovoje nesunkiai įveikė debiutantę Panamos rinktinę. Antrajame ture belgų laukia Tuniso futbolininkų išbandymas, kurie privertė prakaituoti Anglijos rinktinės žaidėjus. Įdomiausios grupės rungtynės turėtų būti būtent tarp Belgijos ir Anglijos rinktinių, kurios susitiks paskutiniajame grupių ture. 

Lenkijos pralaimėjimas Senegalo rinktinei 1:2 stipriai sumenkino lenkų galimybes žengti toliau. Senegalo rinktinė pademonstravo galingą, fizine jėga paremtą žaidimą ir kol kas atrodo grėsmingiausiai iš visų dalyvaujančių Afrikos žemyno atstovų, kuriems pirmosiose dvikovose sekėsi sunkiausiai. 

Pirmojo etapo netikėtumas – vokiečių pralaimėjimas

Esami pasaulio čempionai į Rusiją atvyko pakartoti 2014 metų triumfą. Tačiau pirmosios rungtynės privertė sunerimti šios rinktinės gerbėjus. 

Buvusio Vokietijos futbolo rinktinės žaidėjo Kevino Kuranyi nuomone, labiau patyrę žaidėjai privalo imtis lyderių vaidmens.

„Patyrę rinktinės futbolininkai privalo rodyti iniciatyvą ir prikelti jaunesnius komandos žaidėjus, kitu atveju, planetos pirmenybės gali būti baigtos greičiau nei jie mano. Rungtynėse prieš Švediją mums reikės žaisti atsargiau ir rasti būdų grįžti į įprastą formą“, – teigė K.Kuranyi. 

Buvęs puolėjas taip pat pridėjo, kad reikia keitimų ir startinėje vienuolikėje. K.Kuranyi nuomone, Marco Reusas nusipelno vietos starto sudėtyje, kurioje galėtų pakeisti silpnai atrodžiusius Julianą Draxlerį, Mesutą Ozilą ar Thomą Mullerį. 

Vokietijos rinkinės vartininko Manuelio Neuerio nuomone, visos likusios rungtynės yra aukso vertės.

„Nuo dabar visos likusios rungtynės yra kaip finalas. Nebegalime ieškoti pasiteisinimų ir turime parodyti, kad galime iškovoti pergales“, – kovingai nusiteikęs teigė M.Neueris.  

Antrojo turo rungtynėse vokiečių laukia mūšis prieš pirmajame ture tris taškus iškovojusią ir pasitikėjimą įgavusią Švedijos rinktinę. Futbolo ekspertai mano, jog matysime galingą kovą, o Vokietijos rinktinės sudėtyje išvysime naujų korekcijų.

Pirmajame ture pasaulio futbolo žvaigždės ,,švietė” skirtingai

Be jokių abejonių ryškiausiai atrodė portuglų lyderis Cristiano Ronaldo. Pelnęs vadinamąjį „hat- trick'ą“, C.Ronaldo įmušė jau šeštąjį savo įvartį pasaulio čempionatų istorijoje ir aplenkė savo amžiną konkurentą Lionelį Messį, kuris yra pasižymėjęs penkis kartus. Pastarasis šiame čempionate dar nėra pasiuntęs kamuolio į vartus, negana to, nesugebėjo realizuoti 11 metrų baudinio rungtynėse su Islandija. 

Kita planetos pirmenybių žvaigždė Neymaras pirmajame ture atrodė blankiai. Šveicarijos rinktinės gynėjai puikiai darbavosi stabdydami „Paris Saint-Germain“ klubo žvaigždę, o po dvikovos brazilų spaudoje mirgėjo pašiepios antraštės lyderio atžvilgiu.  

Dieną po rungtynių Neymaras praleido komandos treniruotę. Komandos treneris Tite patvirtino, jog saugas nėra visiškai išgijęs po traumos, o rungtynėse su Šveicarija prieš jį buvo prasižengtą daugiau nei 10 kartų. Tai dar labiau apsunkino gijimo procesą ir sunku tikėtis, kad antrame ture matysime ženkliai pakitusi Neymaro žaidimą. 

Kovoje dėl ,,Auksinio batelio” ryškėja pirmieji lyderiai

Per pirmąjį turą penki žaidėjai įmušė daugiau nei įvartį. Minėtas C.Ronaldo pasižymėjo tris kartus, po du kartus kamuolį į vartų tinklą nukreipė rusas Denisas Čeryševas, ispanas Diego Costa, belgas Romelo Lukaku ir anglų puolėjas Harry Kane'as. Apdovanojimas skiriamas daugiausiai įvarčių čempionato metu įmušusiam futbolininkui. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.